Изкачване по стръмен терен: как да го улесним?

0
 

Сподели

Shares

Изпитвате ли трудности при изкачване по стръмен терен? Ако всеки път щом погледнете нагоре, очаквате с нетърпение възвишението да свърши, помислете за различна тактика, която ще ви помогне да се чувствате жизнени нагоре.

SALEWA MS LITE TRAIN

На първо място изградете свое собствено темпо. Независимо колко по-бързи са другите от вас, бъдете равномерни в крачките си. Ще забележите, че ви е много по-лесно да вдишвате и издишвате и по този начин няма да попадате в ситуации, в които трудно да успокоите пулса си. Ако усетите, че не можете да си поемете добре въздух, по-добре спрете за няколко секунди, в които дишането ви ще се нормализира и след това продължете с темпото, което сте си задали.

Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт

Много е важно да прецените колко големи крачки правите по склона нагоре. Представете си, че се изкачвате по стълби. Това ще ви помогне да прецените големината на крачката, която няма да е нито твърде голяма, нито твърде малка.

Щеките са подходяща част от екипировката, за преодоляването на стръмни терени. Те ще ви помогнат да пазите равновесие и по-лесно да се придвижвате нагоре. Нагласете си ги на дължина, с която лесно ще можете да ги забивате пред себе си.

Hiking
Снимка: Flickr.com

Ако все пак не искате всяко изкачване по стръмни терени да не ви се струва голямо предизвикателство, има различни начини, които ще ви помогнат да се подготвите. Предварителните тренировки ще са ви от полза. Можете да тичате, да тренирате във фитнеса или просто да изкачвате стълби. Така ще се чувствате в добра форма и ще се наслаждавате много повече на всяко едно движение.

Където и да отидете, не забравяйте, че застраховката е много важна! Нашите приятели от Parana много добре знаят това и по тази причина са помислили за всеки един детайл, който ще бъде във ваша полза при използване на услугата. Гъвкавост (или активиране, само когато ви трябва), сключване по всяко едно време и изцяло онлайн са само част от положителните ѝ характеристики. Научете повече за тях от тук и не се колебайте да се застраховате, защото сега ви даваме промо код “360”, с който ще получите 10% отстъпка от редовната ѝ цена!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.