Как да направим дивото къмпингуване незабравимо изживяване?

0
 

Сподели

Shares

Ако идеята за нощ сред природата не ви плаши, дивото къмпингуване е нещо, което може би ще ви хареса. Така ще имате възможност да избягате от суматохата на града и да усетите хармонията на заобикалящата ви среда.

CampingRocks
Снимка: CampingRocks

Преди да се впуснете към нощите под звездите, направете първата стъпка към това да направите преживяването си незабравимо. За целта най-важна е екипировката, която ще вземете със себе си, за да се чувствате достатъчно комфортно сред природата. Къмпингуването е взискателно изживяване, затова трябва да прецените какво ви трябва за него и кое е излишно.

Помислете преди всичко за палатката, която вземате със себе си. Ако тръгвате с кола и ще къмпингувате близо до нея, можете да вземете със себе си и по-тежка. В случай обаче, че ще нощувате на различни места, до които трябва да занесете палатката на гърба си, тя трябва е с минимално тегло. Теглото варира в зависимост от това колко човека ще спят в нея. Ако сте само двама, например, е хубаво палатката ви да тежи не повече от 3 килограма.

Къмпингуване за начинаещи

Следващата стъпка за едно запомнящо се къмпингуване е спалният чувал. Подберете го добре спрямо мястото, където отивате и сезона, в който решите да нощувате сред природата.

Съвети за по-приятно къмпингуване
Снимка: NEMO

След като сте подбрали екипировката, с която ще ви е топло и уютно, помислете за храната, която да вземете със себе си. За да не тръгнете с много тежък багаж, най-практичният вариант е да сложите в раницата си малък котлон и пакетирана храна, която да можете да приготвите на него.

И не на последно място, проверете дали дивото къмпингуване е позволено на мястото, на което отивате. Много държави в света са забранили бивакуването сред природата. Този закон важи и за територията на националните и природните паркове и всички защитени територии в България.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Диво къмпингуване в Европа. Възможно ли е и къде?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.