360° уикенд прогноза: 8-9 юли

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 8-9 юли

В събота сутринта ще бъде слънчево, топло и със слаби ветрове в цялата страна. Около обяд ветровете при земята в Западна и Централна България ще са със скорост 2-4 м/с от северозапад, а по Черноморието ще бъде значително по-ветровито с югоизточен вятър до 6-8 м/с.

Вълнението на морето ще е около 0.4-0.5 м от североизток.

От запад още преди обяд ще започне заоблачаване с перести облаци, които до около 17 часа ще обхванат цялата страна. В планините времето ще е подходящо за спорт, но вятърът над 1400 м ще се усилва до около 6-8 м/с от северозапад.
Заоблачаването около най-високите върхове ще е по-значително и там има вероятност за краткотрайни валежи след 15 часа. Максималните температури ще са около 31-34 градуса в събота и с 1-2 градуса по-ниски в неделя.

Сутринта в неделя ще бъде слънчево с изключение на крайните западни райони, където ще има разкъсана висока облачност, която през деня ще обхване цялата страна. Вятърът при земята ще бъде отново от северозапад – 1-3 м/с. Във височина вятърът ще отслабва и ще бъде от север-северозапад (3-5 м/с) над 1500 м, като над Пирин и южните части на Рила и Родопите ще е слаб и по-често от югозапад.

Около обяд ще се заоблачава в планините, а облачността ще бъде купеста, но ще остане подходящо за спорт. Краткотрайни валежи се очакват главно в Североизточна България, Източна Стара планина, а незначителни валежи ще има в Рила и Пирин.

По Черноморието вятърът ще бъде от североизток – 4-6 м/с, без валежи и с разкъсана слоесто-купеста облачност, и вълнение около 0,4-0,6 м.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.