Кино в Зоопарка

0


Дата на събитието: 15.07.2017

Сподели

Shares

Всеки е бил на кино в стандартен кино салон, вероятно сте гледали филми и на открито, под ясното небе на топлите летни вечери, но били ли сте на кино в Зоопарка?

Кино в Зоопарка

Този юли за първи път в София ще можем да се насладим на три кино вечери, чиито прожекции ще бъдат излъчени на открито в Зоологическата градина. Първата прожекция е на 15-и юли, последвана от втора на 16-и и последна в края на месеца – 23-и юли.

Освен, че ще можем да се насладим на възможността да гледаме филми под небето, с присъствието си ще подпомогнем и каузата на „Кино в Зоопарка“. 40% от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на Зоологическа градина София и нейните обитатели.

Целта на събитието е да ни представи някои от тематично подбраните, спрямо локацията, творби на световноизвестни киномайстори, но и да ни напомни за дивата природа и нашето присъствие в нея.

Филмите, които ще можем да видим са „Императорът“ (2016, режисьор Люк Жаке, 88 мин.), „Прегръдката на змията“ (2015, режисьор Сиро Гера, 122 мин.) и „Солта на Земята“ (2014, режисьори Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс, 110 мин.).

Преди началото на всяка прожекция ще можем да се включим в кратък вечерен тур из Зоопарка, по време на който ще научим любопитни факти за част от обитателите в него. Обиколките са с начален час 20:00, а прожекциите – 21:00 часа.

Билети могат да бъдат закупени от касите на Зоопарка (8 лв. предварителна продажба, 10 лв. в деня на събитието), като входът за деца до 7 г. е безплатен.

Програмата е организирана в партньорство между София филм фест и Зоологическа градина София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.