Раници Fjallraven: в града и в планината

0
 

Сподели

Shares

Изчистен и функционален дизайн, здрави и издръжливи материи, добре обмислени детайли и заредени до пръсване с авантюристичен дух и любов към природата – това е рецептата, следвана при производството на раниците Fjällräven. Шведската марка се е погрижила да не мислим за товара, който носим по пътя към приключението, а да му се отдадем безусловно и изцяло – независимо дали по време на кратка разходка по планиниски пътеки, многодневен преход по върховете или просто в града.

ЗА ПРЕХОДИ:

FJÄLLRÄVEN KAJKA 75

fjallraven kajka 75
fjallraven kajka 75

Функционална трекинг раница за дълги преходи, любима на туристите от цял свят. Здрава, удобна и заредена с функции – въпреки сравнително скромния си външен вид, Kajka е усъвършенствана трекинг раница в класическия дух на FJÄLLRÄVEN. С дървена рамка от финландска бреза, която замества стандартните алуминиеви рамки за подобрена гъвкавост и намалено въздействие върху околната среда.

Благодарение на системата за носене Perfect Fit, тежестта е правилно разпределена, дори при изключително тежки товари. Може да регулирате както дължината на корпуса на гърба, така и ширината на презрамките. Широкият колан за кръста предлага висока степен на комфорт при дълги преходи. Основното отделение е с горно отваряне и има заключване против сняг. Раницата разполага и с голям вертикален преден отвор в предната част, както и с още един в долната част за лесен достъп до съдържанието. Основното отделение може да бъде разделено на горна и долна част, като долната част има отделение за мокри и мръсни дрехи. Горният капак може да се отстрани и да се носи като кръстна или гръдна чанта. С удобни джобове с цип в горния капак, отстрани и на кръстния колан. Две каишки от всяка страна осигуряват ефективна компресия без блокиране на отворите на страничните джобове. С вградена свирка на ремъка на гърдите и дъждобран с рефлектори.

FJÄLLRÄVEN ABISKO 55 W

fjallraven abisko 55W
fjallraven abisko 55W

Лека трекинг раница с удобна, регулируема система за носене, създадена специално за жени. Задният панел е проектиран за отлична циркулация на въздуха, а кръстният колан осигурява отлично разпределение на тежестта. С регулируема дължина на гърба и анатомично оформени презрамки и кръстен колан спрямо формата на женското тяло. Въпреки тънкия си силует, раницата разполага с просторното основно отделение с голям преден отвор, осигуряващо място за всичко необходимо за няколкодневни преходи. Допълнителен отвор отпред прави достъпът до багажа по-лесен. Горният капак може да се повдига и се състои от два просторни джоба. Има и странични джобове, достатъчно големи за еднолитров термос. Странични ремъци стабилизират багажа, когато раницата не е пълна. С вградени свирка на ремъка на гърдите и дъждобран с рефлектори. Раницата е съвместима със системи за хидратация.

FJÄLLRÄVEN ABISKO FRILUFT 45

fjallraven friluft 45
fjallraven friluft 45

Лека и стабилна трекинг раница с отлична вентилация и комфорт при носене – идеална за туризъм в топъл и влажен климат. Системата за носене е лека и стабилна, с фиксирана дължина на гърба, както и с ергономични презрамки и подкрепяща кръстен колан от дишащ мрежест материал. Алуминиевата рамка с мрежа на гърба позволява на въздуха да циркулира свободно. Основният плат е G-1000 Eco, направен от рециклиран полиестер и органичен памук. Основата е от водоустойчив полиамид за допълнителна защита срещу влага при поставяне на земята. Достъпът до багажа е лесен, благодарение на голямо основно отделение, щедър преден джоб и разширяващи се странични джобове. Горният капак може да се повдига и има два джоба. Кръстният колан също е с два джоба за закуски и други малки предмети. Халка и ластик позволяват закрепянето на щеки или пикел на раницата. Съвместима със системи за хидратация. Включен е и дъждобран.

ЗА ГРАДА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ:

FJÄLLRÄVEN RUCKSACK NO.21 MEDIUM

fjallraven rucksack 21 med blue ridgе
fjallraven rucksack 21 med blue ridgе

Класическа раница в духа на 70-те години, изработена от здрав G-1000 плат и детайли от естествена кожа. Перфектна за ежедневна употреба или като верен спътник в планината. Основното отделение се зарежда отгоре и е оборудвано с подплатен джоб за лаптоп. Вътре има още и джоб, който държи термос в изправено положение, както и удобна подплатена седалка, която може да ползвате, когато сядате на студена повърхност. Голям преден джоб и два странични ще се погрижат за допълнителен багаж, а каишките и ремъците от естествена кожа гарантират неповторим ретро стил.

FJÄLLRÄVEN KÅNKEN

fjallraven kanken 01 ochre
fjallraven kanken 01 ochre

Раницата, която днес дефинира понятието за модерен градски стил. Classic Kånken е направена от изключително устойчив на износване и лек винилов плат. Достъпът до основното отделение е с ципове. С вътрешен джоб, който съдържа изолационна подложка за сядане, презрамки и дръжки. Двата странични джоба могат да се ползват за бутилки с вода. Джоб с цип на гърба и рефлекторно лого на арктическата лисица допълват минималистичния дизайн.

fjaellraeven

Скишарки е магазин вносител на екипировка за спортове на открито. Създаден от хора, които обичат спорта и времето на открито, магазинът работи в услуга на планинари, скиори, катерачи, бегачи, ориентировачи и други приключенци (работят и в тесни връзки с български атлети – виж повече в блога на skisharki.bg). Предлаганите продукти са внимателно подбрани, с доказани висока функционалност и качество, а марките демонстрират отлични практики в използването на възобновяеми ресурси и опазването на околната среда. Освен Fjällräven, магазинът предлага още две скандинавски марки – Aclima и Hestra, както и ски обувки от Tecnica, Nordica и Dalbello, трекинг обувки Hanwag, екипировка за планинско бягане на Raidlight и LaSportiva, шосейни и трейл обувки за бягане на Altra Footware, слънчеви очила и ски маски на Gloryfy Unbreakable Eyewere.

Скишарки е в София на ул. “Николай Хайтов” 2, както и на skisharki.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.