ПОздрави! И тялото си от травми предпази

0
 

Сподели

Shares

ПОздрави с колело

ПОздрави с колело е кампания на Scott България, която ни предизвиква да поздравяваме всеки път, в който се разминаваме с друг колоездач на пътя. Другата цел е да ни информира за последните новости и технологии в бранша, които могат да направят карането ни още по-приятно, здравословно и безопасно. Именно за това, този път ще обърнем внимание на основните видове протектори за колoездене. За това какви са тенденциите през 2017 г. и какво ни трябва, за да се приберем здрави вкъщи, ще се обърнем към нашите приятели от Scott България.

Scott_POzdravi

Протекцията е от изключителна и първостепенна важност при всички варианти на планинско колоездене. Забелязва се изключително разнообразие от най-различни протектори. Отново нещата са ориентирани спрямо стила и нивото на каране. При моделите, които са предназначени за ХС и АМ каране се преследва проветривост, леко тегло и ергономичност, докато при тези за даунхил се гони максимална надеждност. И все пак кои са основните протектори, които са ни необходими за планинско колоездене?

Ръкавици: Може би най-универсалният протектор. Вършат работа във всякакви условия. С различни нива на защита спрямо стила на каране. На нас доста ни ни хареса модела на Scott – Superstitious LF, защото имат протектори на кокалчетата, които ги пазят от удари на клони. Дланите са леко омекотени хем да ни пазят при падане, хем да имаме по-натурално усещане на кормилото. Също така можем свободно да работим с тъч скрийна на смартфона си с тях, без да ги сваляме.

Scott

Каска: Най-важният протектор. В арсенала продукти на Scott има изключително разнообразие спрямо стила на каране, но това, което се забелязва е, че всички каски са леки и здрави, като осигуряват все повече проветривост и по-добър зрителен ъгъл.

Ако става въпрос за крос кънтри колоездене, каската SCOTT Vanish Evo MTB е тази, която ни хвана окото. Тя е от професионално ниво и комбинира лекота, удобство, вентилация и перфектна защита! Изработена е в резултат от проведените изследвания с професионалния състезателен отбор на Scott. ConeHead™ технологията е върха в системите за сигурност, а новата MRAS II система за регулиране на големината осигурява изключителен комфорт каране след каране.

Scott

За даунхил ориентирано каране поглеждаме към фулфейс каските и някак не можем да подминем FOX PROFRAME LIBRA HELMET. Това е най-леката и проветрива фулфейс каска на FOX, която е с достатъчно ниво на защита, че да става и за даунхил. Перфектна за агресивен allmountain и ендуро, като гарантира, че няма да ни бъде супер топло в горещите летни дни докато въртим, или се спускаме.

FOX

Наколенки и налакътници: Отново задължителни аксесоари. Новостите са основно при по-леките модели, на които се обръща все повече внимание. Търси се все повече ергономичност и проветривост, използват се нови материи и материали. Изборът е огромен, но за налакътници си харесахме:

Scott Grenade Evo – Те са със специалния D3O гел, който се втвърдява при удар. Покритието е много здраво, леко и предлага необходимата вентилация. Всичко това прави тези налакътници едни от най-удобните и сигурни протектори на пазара. Подходящи за даунхил, фрийрайд и ендуро.

Scott

Наколенките са едно от нещата, без които не можем. Изборът е огромен и зависи от стила на каране, място на каране, дължината на прехода и дори от облеклото, с което ще се кара. И все пак, ако търсим сигурност и компактност едновременно хубаво е да погледнем наколенките Scott Grenade Pro II D3O – също със специалния D3O гел, който се втвърдява при удар.

Scott

Броня, бекпротектор, протекторни шорти: Това са протекторите, които се използват при по-„силово“ каране, a като цяло на са полезни при всякакви ситуации. Отново се наблюдават най-различни опции и варианти, но ако търсим максимална сигурност бронята Scott Recruit Pro II е отличен избор.

Това е нагръдник за колоездене с протекция на гръбнака, раменете и лактите от D3O® пяна. Леката му и проветрива конструкция осигурява максимална свобода на движенията и в същото време добра протекция. Гръбнакът може да се маха. Теглото е сведено до минималните 1,2 кг.

Scott

За по-леки преходи, бекпротекторът Scott Actifit Pro II дава висока степен на протекция, като едновременно е супер лек и проветрив, с кройка която приляга плътно по тялото, без да ограничава движенията. Плочата е от D3O® гел. Ергономични презрамки и колан за през кръста.

Scott

Протекторните шорти SCOTT Soft Protector Shorts осигуряват допълнителна защита в областта на таза, опашната кост и бедрата.

Scott

За да бъдем напълно защитени, не само от падания и охлузвания, но и от досадните клони и капризите на времето, е нужно да завършим екипировката си с подходящи обувки, дрехи, раница и маска или очила.

Scott_POzdravi

Както се убедихме, опциите са много и всичко зависи от личните нужди и предпочитания, от стила, мястото и дължината на карането. При всички протектори има нещо, което е от изключителна важност и това е размера. Задължително е нещата да са абсолютно точно по мярка, за да работят правилно.

За да изберете вашата защитна екипировка, заповядайте в магазините на Scott България в София на улица “Козяк” 14, ул. “Л.Каравелов” 1, и на булевард “България” 81 Б. Консултантите на място са готови да окажат професионална помощ при избора на протектори. Всички модели, посочени по-горе, пък можете да откриете онлайн на scott.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.