Urban Creatures и през 2017

Първата творба, изработена от Nasimo и екипът на Urban Creatures, вече е факт

0
 

Сподели

Shares
Urban Creatures
Снимка: Urban Creatures

Ако сте любители на графити изкуството, на изкуството като цяло или на красивата градска култура, то завръщането на Urban Creatures ще ви зарадва без съмнение.

Миналата година Urban Creatures създадоха уникалната изложба There is Light и не по-малко интригуващата галерия на открито с над десет големи стени, изрисувани от графити майсторите Nasimo и Bozko в квартал „Хаджи Димитър“ в София.

Urban Creatures
Снимка: Urban Creatures

През 2017 Urban Creatures се завръща, а тази година инициативите ще продължат в по-голям период – до края на годината. Първата творба, в чиято магия вече можем да се потопим, е готова и се намира върху фасадата на новопостроена сграда в „Хаджи Димитър“, улица „Доктор Албърт Лонг“ №10. Тя е озаглавена Memorial и е плод на съвместната работа между Nasimo и целия екип на проекта. Работата по нея завършва на 28-и юни – навръх рождения ден на Nasimo.

Urban Creatures
Снимка: Urban Creatures

Стената е „началната точка“, от която стартира тазгодишното издание на Urban Creatures. Организаторите подготвят няколко разнообразни проекта, с които ще ни зарадват до края на годината. Те ще бъдат отново подчинени на основната идея на Urban Creatures, да оставят душите си в стените, така че парченце от същността на всеки да бъде вградено в творбите.

Urban Creatures
Снимка: Urban Creatures

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.