Стартира „Зелена линия Витоша“

0
 

Сподели

Shares

За седма поредна година Лидл България дава начало на инициативата „Зелена линия Витоша“. От 1-ви юли до 24-и септември отново ще имаме възможността да се придвижваме удобно и безплатно от София до няколко различни локации на Витоша.

И тази година безплатна линия ще има както за колоездачи, така и за пешеходци, а линията за колоездачи ще се движи по два различни маршрута.

Зелена линия Витоша 2017

„Зелена линия Витоша“ за пешеходци: В периода до 24-и септември автобусите ще превозват пешеходци всеки уикенд и в почивни празнични дни. Автобусите ще се движат по маршрут Стадион „Васил Левски“ – „Златни мостове“, а графикът остава непроменен спрямо миналата година: тръгване в 8:00 и 9:00 ч. от Стадиона и връщане в обратната посока (от „Златните мостове“) в 17:00 и 18:00 часа.

„Зелена линия Витоша“ за колоездачи: Два са маршрутите, по които ще се движат автобусите за велосипедисти – от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ до хижа „Алеко“ и от спирка „НСБАЛ“ (2542 – спирка на бул. „Г. М. Димитров“ над Метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница. Вторият маршрут е с променена начална точка, за да могат колоездачите да използват метрото за достигане до нея. През уикенда превозването на велосипеди в метрото е разрешено през целия ден. И двете линии ще се движат в периода до 24-и септември с часове за тръгване от началните спирки 8:20 и 10:30 часа. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства.

С поредното пускане на линиите Лидл България има за цел от една страна да намали вредните емисии от използване на лични автомобили, а от друга – да улесни гражданите и да ги насърчи да прекарват повече време в планината. За последните 6 години благодарение на „Зелена линия Витоша“ до планината са достигнали над 42 000 души.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.