Световна купа по парапланеризъм. Ясен Савов втори “на фотофиниш”

0
 

Сподели

Shares

Докато ние кротко си стоим на земята и се оплакваме от горещините, с които лятото ни поставя на изпитание, Ясен Савов лети сред облаците. Не метафорично – само преди седмица Ясен стана втори в кръг от Световната купа по парапланеризъм. Повече за състезанието, както и за интересните неща, които предстоят, разказва сам Ясен Савов в следващите редове.

Ясен Савов - Световна купа по парапланеризъм
Сърфирайки стената на облака преди въздушния старт/Снимка: Ясен Савов)

Миналата седмица Световната Купа по Парапланеризъм дойде съвсем близо до София – в Ниш, Сърбия. Аз се възползвах от случая да полетя на познат терен, водейки състезанието с агресивно летене до последния ден, когато приятелят ми Стефан Друан от Франция ме изпревари с една точка, оставяйки ме на второ място “на фотофиниш”: ето и резултатите. Отборно победихме убедително с отбора на Ozone.

Ясен Савов - Световна купа по парапланеризъм
Любима перспектива – отгоре/ Снимка: Ясен Савов

Следващите две седмици следва Световното Първенство, което се провежда веднъж на две години, и за което този път пренасяме летящия керван в планините около Фелтре, североизточна Италия. След Световното прекъсвам със състезанията за няколко месеца, за да се посветя на нови предизвикателства в родното небе, където нови все по-технични и по-дълги линии ме вдъхновяват прекалено силно, за да бъда някъде другаде. Потенциалът в българското небе е голям и някой трябва да го реализира.

Ясен Савов - Световна купа по парапланеризъм
След излитане, над стартовата планинка/ Снимка: Ясен Савов

И, като стана дума за потенциал, имаме страхотни новини за следващата година. След едно силно летене преди 20-тина дни на Сопот, се вдъхнових да поканя Световната Купа за трети път там. И предложението ми беше прието! Така че средата-края на август 2018 следва надбягване на най-високо ниво из наш’то си небе! Продължаваме. Сърдечни поздрави от горния етаж. Keep pushing.

Ясен Савов - Световна купа по парапланеризъм
Отборният подиум. Редно е най-високият да вдигне купата най-близо до небето :) (снимка – Paragliding World Cup Association)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.