Силен старт на сезона в Пампорово

0
 

Сподели

Shares

Пампорово-Мечи чал

През изминалия уикенд Пампорово-Мечи чал събра на територията си стотици колоездачи от страната и чужбина за третото поредно издание на екстремния летен фестивал Пампорово Байк Фест 2017, съвпадащ с откриването на сезона в курорта. В Пампорово се проведе даунхил състезание от най-висок клас, Държавен шампионат по форкрос, кръг от Българските детски серии.

Състезанието по спускане бе първото от подобен ранг от две години насам в България и страната ни успешно се завърна в календара на Международния колоездачен съюз с отлична организация и само положителни отзиви от мeждународния делегат. Над 150 човека от 7 държави участваха в състезанията, а англичаните Люк Кокбърн и Сам Херд доминираха на почетната стълбица при мъжете. На трето място в елита и първи сред българите успя да се класира националния на шампион по спускане за 2016 Стивиан Гатев, който изостана на 5.89 сек от първия. Втори сред българите (четвърти в класирането) остана Росен Ковачев, а третото място (пето в класирането) зае Теодор Мавродиев.

Pamporovo Bike Fest

В съботния ден домакините от Пампорово АД зарадваха всички гости на Пампорово-Мечи чал с безплатно ползване на лифтовете в курорта, както и много игри с награди и приятни изненади. Паралелно с това се проведе Националния шампионат по форкрос, където за втора поредна година шампион на България стана представителя на отбора на Райдърс Юнайтед Никола Христов.

Друг акцент в програмата на феста бе състезанието по спускане за деца, кръг от Българските детски байк серии за 2017. В него се включиха близо 30 деца от страната и чужбина на възраст от 9 до 16 години, а победители в отделните възрастови групи станаха Калоян Янкулов, Александрос Топкароглу и Кристиян Кацаров.

Pamporovo Bike Fest

Голямата новина тази година е, че двете зони в Пампорово и Чепеларе ще работят заедно и през лятото, което увеличава зоната на Велопарк Пампорово почти двойно. Към момента всички запалени колоездачи, ще могат да се възползват от над 50 километра специално подготвени и маркирани маршрути и трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност – от лесни фамилни маршрути до специализирани състезателни трасета с високо ниво на трудност.

Pamporovo Bike Fest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.