ПОздрави с колело: от крос кънтри до даунхил

0
 

Сподели

Shares

ПОздрави с колело

ПОздрави с колело – освен, че звучи прекрасно, да поздравиш е култура, отношение и признак на уважение към стоящия срещу теб. Когато сме в планината, се поздравяваме, мотористите се поздравяват, нека започнем да се поздравяваме и докато караме колело. Най-малкото, заради добрия избор, който сме направили.

Целта на кампанията ПОздрави с колело на Scott България, която ни предизвиква да поздравяваме всеки път, в който се разминаваме с друг колоездач на пътя, е и да ни информира за последните новости и технологии в бранша, които могат да направят карането ни още по-приятно.

За това какви са новостите за 2017 г. ще надникнем в каталога на Scott. Марката, която се е доказала като световен лидер в разработването и производство на велосипеди и която всяка година предлага по нещо ново за всеки стил и всеки вкус.

"ПОздрави с колело!"

Scott са пионери в производството на карбонови рамки, лидери в иновациите и в дизайна на велосипеди, които подчертано не разчитат на преки пътища до целта. Тъкмо обратното – не си позволяват компромиси и добавят възможности постоянно, във всеки аспект. Затова отбелязваме още, че изборът на марката от една страна е проява на отличен вкус, а от друга – на практичен. Освен красиви, всички велосипеди Scott (без моделите за спускане и фрийрайд), са с петгодишна гаранция. И, обърнете внимание – тя е неограничена, тоест покрива и състезателно каране.

И все пак кои са топ моделите на марката спрямо различните стилове за каране?

Scott

За XC каране бихме препоръчали два велосипеда. Първият е Scott Scale 735 – шампионският карбонов твърдак. Това е супер леко колело за крос кънтри, благодарение на карбоновата си рамка, изработена по IMP технологията. Велосипедът идва с въздушна вилка FOX 32 Float Performance, която се заключва благодарение на RideLoc командата и имате три избора на ход: отключена, междинен ход и напълно заключена.

Scott
Scott Spark 930

Вторият XC шампион е Scott Spark 930. За 2017 е с ново окачване, супер лека карбонова рамка (HMF Carbon Fiber frame), 29 цолови гуми и FOX NUDE заден амортисьор. Освен това, SPARK 930 идва оборудван с FOX 34 Float Performance Air вилка (120 мм ход) и TwinLoc технология, която позволява нагласянето на 3 позиции на амортисьорите, в зависимост от вашите желания, така че да оптимизирате своето каране, като това става просто чрез натискане на лостчето на кормилото! Тази година отпред е с една плоча и задвижването е Sram 1×11.

scott
Scott Genius 740

Ако вашият любим стил на каране е АМ – то безспорно SCOTT Genius 740 е колелото, което ви е необходимо. SCOTT Genius 740 е със супер лека алуминиева рамка, 27.5-цолови гуми, IDS-SL дропаут система (изключително лека и здрава) и FOX Float Performace заден амортисьор. Освен това, Genius 740 идва оборудван с FOX 34 Float Rhythm вилка (150 мм ход) и отново технологията TwinLoc, с която амортисьорите могат да бъдат нагласени в три позиции за по-удобно и оптимизирано каране спрямо собствените ви предпочитания. Велосипедът включва и опцията за нагласяне на две различни позиции на височината на средното движение (7 мм), като при смяната се променя и челният ъгъл с 0,5 градуса.

scott
Scott Genius 720 Plus

За ендуро каране ще обърнем внимание на SCOTT Genius 720 Plus. Той е видимо „по-якичък“ – впечатление, което се дължи на по-дългия ход на окачването (160 мм отпред и отзад) и на големите Plus гуми Maxxis Minion с размер 27.5х2.8. Байкът е базиран върху успешния ендуро модел Genius LT и геометрията напълно отговаря на това предназначение, а широките гуми, позволяващи по-ниско налягане, добавят още по-добро газене и сцепление във всякакви условия.

scott
SCOTT Voltage FR 710

Преминаваме към предложението за фрийрайд – SCOTT Voltage FR 710. Перфектен за байк паркове и даунхил трасета, благодарение на ниското си средно движение, челният си ъгъл и късия чейнстей. Фабрично идва с 27,5″ гуми, но може да се кара и с 26”.

scott
Scott Gambler

Последен, но не и по скорост, в това представяне е моделът за спускане Gambler. Това e безкомпромисна даунхил машина, която ви гарантира максимално забавление и на най-тежките трасета за спускане. Фабрично отново идва с 27,5″ гуми, но може да се кара и с 26”. Както повечето представители на тази категория, той предлага на карачите изобилие от ход на окачването (210 мм отзад, 203 мм отпред), осигурени от система на задно окачване, която Scott наричат Floating Link и наблягат на това, че е разработена специално с оглед на задния амортисьор FOX RC4, така че да работи в пълна хармония с него.

Общото нещо, освен високото качество, което прави впечатление при прегледа на каталога за 2017 на Scott е: персонализиране. Без значение дали ще карате крос кънтри, all mountain, ендуро или даунхил при всеки модел е дадена огромна възможност за конфигуриране на велосипеда според личните предпочитания. Според различните модели можете да избирате различни размери гуми (дори „остарелите“ 26-ци), може да настройвате челния ъгъл, работата на окачването, а дори и височината на средното движение.

И все пак за напълно компетентно мнение препоръчваме посещение в магазините на Scott България в София на улица “Козяк” 14, ул. „Л.Каравелов“ 1, и на булевард “България” 81 Б. Консултантите на място са готови да окажат професионална помощ при избора на велосипед. Всички модели, посочени по-горе, пък можете да откриете онлайн на scott.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.