Да сготвим на открито с Primus

0
 

Сподели

Shares
primus
Снимка: primus.eu

През 1911 година, 14 декември, сър Руал Амундсен става първият човек, достигнал Южния полюс. На 29-и май 1953 година пък, новозанладецът Сър Едмънд Хилари и шерпът Тенсинг Норгей стават първите хора, стъпили на най-високия връх на Земята – Еверест, и върнали се благополучно. През 1892 година пък, Франц Линдквист и Дж.В.Свенсън основават шведската марка Primus. Именно с нейни пособия за готвене са осъществени експедициите на Амундсен и Хилари и Норгей, малка част от всички приключения, станали възможни благодарение приспособленията на марката.

Както всеки успешен бизнес, така и Primus започва с една малка идея – да бъде създадено приспособление за готвене, което не използва въглища. Когато Линдквист и Свенсън го създават му дават името Primus – първи, защото това е първият подобен котлон в света.

primus
Снимка: primus.eu

До днес търсенето на усъвършенствани технологии и интелигентни решения никога не е спирало. Марката е еталон за качество, ефективност и класа в аутдор индустрията с огромна гама от котлони, термоси, термочаши, съдове за готвене, газ и газови бутилки и много различни и практични аксесоари. Преди да напусне производствената фабрика в Естония всеки един продукт на Primus се тества щателно, за да гарантира, че следващият престой сред природата ще бъде безопасен, по-лесен и безпроблемен.

primus mimer stove

Един от продуктите на Primus, който несъмнено ще влезне в употреба на всеки къмпингуващ или обичащ няколкодневните преходи сред природата, е газовият котлон Mimer. Той е здрав и издръжлив на продължителна употреба, а готвенето с нещо се осъществява бързо и безопасно благодарение на поставката за съда за готвене, която действа като предпазваща пламъка „преграда“. Mimer е с размери: височина – 12,5 см, ширина – 5,5 см, дължина: 12,5 см.

Primus Vacuum Bottle

Освен с богата гама практични котлони, от Primus могат да се похвалят и с разнообразие от термоси, които да вземем със себе си при всяко пътуване. Vacuum Bottle е именно такъв термос, който ще запази температурата на предпочитаната напитка. Изработен от неръждаема стомана, с прахово покритие и двустенен, Vacuum Bottle се предлага в три различни литража – 350 мл, 500 мл, 1 л, и шест отделни свежи цвята.

Primus

Термо чашата Commuter Mug пък, освен че е идеална за къмпинг и разходки в планината, е чудесна и за всеки градски „трип“ от дома до офиса. Тя запазва напитките ни топли, а плътно прилягащият капак гарантира, че съдържанието няма да се разлее дори при пътуване в градския транспорт. Освен това дизайнът на термо чашата е направен така, че тя е съвместима с различни видове поставки в превозни средства. Теглото ѝ е 281 грама, което означава, че няма да натежи много и на пълната раница. Размерите пък са: височина: 19,7 см, диаметър: 8,1 см, обем: 400 мл.

Посочените модели на Primus, както и още продукти на марката, можем да открием в магазините на Sport Depot, както и онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.