Обхвани света наоколо с Virb 360 от Garmin

0
 

Сподели

Shares

Да обхванеш всичко на 360 градуса означава, че си се опитал да потърсиш всичките измерения на света, който се намира около теб в момента. 360-градусовият поглед ти дава възможност да забележиш неща, които иначе могат да останат невидими. На 360° от точката, върху която си застанал в момента, ще откриеш себе си.

garmin virb 360
Снимка: garmin.com

Virb 360 е първата по рода си екшън камера от Garmin с 360-градусов обхват на изображението както по вертикала, така и по хоризонтала. Тя е изключително здрава и е подготвена, за да издържи на всякакви изпитания на околната среда. Водоустойчива до 10 м, компактна и лека, работещата със здрави стъклени лещи (които лесно могат да бъдат заменени без нужда от инструменти), камерата ще ни последва във всяко приключение. Освен, че можем да създаваме 360 видеа с висока резолюция, Virb 360 е в готовност да направи и най-добрите 360-градусови снимки, а четирите вградени микрофона ще запишат най-ясното аудио.

garmin virb 360
Снимка: YouTube, Garmin VIRB 360: Mountain Biking Bartlett Wash, Moab, UT

Едно от най-големите предимства на Virb 360 е възможността за автоматично стабилизиране на изображението само след един клик. Освен това вариантите за стабилизиране са няколко: стабилизиращ режим – „омекотява“ резките движения и вибрациите, без да пренебрегва ориентацията на камерата; заключваш режим – осигурява ориентация на камерата само е една конкретна посока; режим „следвай“ – ориентацията на камерата следва GPS траекторията. В стабилизиращ режим можем да заснемаме 4К видеа, а без стабилизация Virb 360 предлага заснемане и на видеа с резолюция до 5.7К.

garmin virb 360
Снимка: buy.garmin.com

За да получим още повече данни за приключението си, след като сме заснели 360-градусовото си видео, Virb 360 е снабдена със сензори, GPS и GLONASS, барометър, акселерометър и др. Благодарение на тях можем да наслагваме GMetrix данни върху видеото, които също са акуратни към всеки от 360-те ъгъла на заснемане. За да насложим върху видеото данните, които ни интересуват, можем да персонализираме предварително кои от тях да бъдат изписани на екрана.

“OK Garmin, start recording.” е гласовата команда, с която можем да започнем заснемане на видео. От Garmin прекрасно знаят, че по време на екстремни занимания рядко има как да използваме ръцете си, за да боравим с устройствата си, така че са създали Virb с възможност за разпознаване и изпълняване на няколко гласови команди. Освен старт и стоп на видео, Virb 360 може да запомня отделни моменти от цялото видео още в момента на заснемането им. Това е възможно чрез репликата „remember that“.

garmin virb 360
Снимка: buy.garmin.com

Създадените с Virb 360 видеа можем да обработваме както на момента, чрез приложението за мобилни устройства VIRB Mobile, така и след като се приберем вкъщи чрез приложението за компютър VIRB Edit. И двете ни позволяват да редактираме, стабилизираме, споделяме и добавяме данни към видеоклиповете си, а чрез мобилното приложение свързваме камерата със съвместими смарт устройства, което ни позволява да ги използваме като дистанционни управления, за да гледаме директно това, което камерата записва или за да го публикуваме на живо в социалните мрежи.

Камерата работи с приспособленията за монтаж на Garmin, както и с други стандартни стойки и аксесоари. Може да заснеме видео с продължителност повече от един час само с едно зареждане на батерията, а видимият на слънчева светлина дисплей показва състоянието на батерията, паметта, режима и свързаността.

В България с Virb 360 от Garmin можем да се сдобием онлайн от сайта garmin.bg или в магазините. Повече за Virb 360 от Garmin можем да научим и на фейсбук страницата тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.