Играчката, която ни побърка – електро фойл

0
 

Сподели

Shares
E-foil
Снимка: liftfoils.com

Първата реакция на всички, когато го видят е: Какво е това и как по дяволите се задвижва?

Всъщност хидро фойл ефектът набира все повече популярност във водните спортове. Това е нещо, за което се чудиш – лети ли, плува ли? Повечето от нас го свързват с небеизвестните „Комети“ по българското черноморие, но в сърф средите вече се ползва от доста време. Има „хавайски“, SUP и кайт фойлове. При този тип дъски летите над водата посредством подводно крило, като скороста е по-голяма, а съпротивлението е значително по-малко. Дъските, оборудвани с фойл система, позволяват нещо уникално – придвижване посредством „припомпване“ на борда. Или казано иначе, след като хванете вълната и тя свърши, можете да се придвижите на собствен ход до следващата.

E-foil

При електро фойла обаче, това на практика е излишно, защото той се движи сам. Освен, че изглежда невероятно, е и нещото на пазара, което на практика най-много се доближава до истински хувър. Оборудван е със специален шумозаглушен електрически мотор и водоусойчива батерия. Всичко е събрано в мини дъска. Управлява се с дистанционно, което плува, а купищата системи за сигурност гарантират вашето безопасно излизане до брега. Фойловете се сменят и има различни форми и височини. Издържа на около час каране със скорост около 40 км/час, а се зарежда за 2,5 часа. Цялата работа тежи около 14 кг.

E-foil

Това е една от най-невероятните играчки, която сме виждали досега. Единствените „въпроси“, които буди това нещо са два: как работи т‘ва чудо в по-бурни води и откъде да намеря пари да го купя. Засега е в предварителна продажба и цените започват от 12 500 … долара.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.