Краси Георгиев: 434 км в Долината на смъртта

Българският ултрамаратонец Краси Георгиев ще направи опит за двойно изминаване на маршрута на "Badwater" - най-тежкото състезание по бягане в света

0
 

Сподели

Shares

Тазгодишното издание на най-трудното състезание, провеждащо се на едно от най-горещите места на планетата – ултрамаратонът Badwater в Долината на смъртта, ще е дори още по-зрелищно и предизвикателно. Причината ще е участието на българския ултрамаратонец Краси Георгиев, който си е поставил още по-амбициозна цел за участието си – не просто да избяга 216-километровия маршрут, но и да го направи два пъти, или общо 434 километра.

Краси Георгиев

„След като завърша състезанието, смятам да впрегна специална количка с провизии зад себе си и от финала да се върна към старта. В количката ще нося всичко необходимо за пробега – храна, вода, медикаменти. Целта ми е да направя връщането абсолютно автономно – без каквато и да е външна подкрепа. Пътят ми към старта ще бъде още по-тежък и защото ще трябва да се изправя пред високият 4417 метра връх Уитни в пустинята Мохова, да го изкача и да сляза от него. Основната движеща сила за изправянето ми пред подобно предизвикателство е любопитството дали ще се справя, примесено с малко мазохизъм и голяма доза от тръпката да се опиташ да направиш невъзможното“, разказва Краси Георгиев.

Краси Георгиев
Маршрутът на Badwater

Подобно предизвикателство не е изпълнявано от никой досега в 40-годишната история на Badwater. Освен с тези свои планове Краси е пръв и в още нещо – той е единственият българин до момента, преминал през тежката селекция за участие в състезанието. За тазгодишното издание са одобрени едва 100 ултрамаратонци от над 1000 кандидатствали.

Краси Георгиев

Стартовата линия на маратона се намира в Долината на смъртта и е в най-ниската точка на Северна Америка – 85 м под морското равнище. Състезанието преминава през три планински вериги и завършва в планината Уитни на 2530 м.
По време автономния си пробег Краси ще има със себе си тракер, който ще позволи на всеки, който се интересува от предизвикателството му да го проследи.

Badwater ще се проведе от 10-ти до 12-ти юли, веднага след което е планирано и автономното връщане на Краси към старта.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.