Fjällräven: едно с природата

0
 

Сподели

Shares

Марката с трудно произносимо на български език име Fjällräven (Фиелревен) в превод означава арктическа лисица. Компанията е основана през 1960 г. от шведа Аке Nordin, посветил живота си на мисията да създаде функционална и ефективна екипировка, която да вдъхновява хората да прекарват повече време навън.

FJÄLLRÄVEN

Дългогодишният опит на Fjällräven, движен от желанието да предоставят на потребителите най-доброто, в съчетание с иновативни материали и производствени техники, ги е превърнал в еталон за качество, надеждност и издръжливост. Сред основните движещи сили, на които е подчинено развитието на марката, е желанието да оставят колкото се може по-малко следи върху околния свят. Създадена от хора и за хора, обичащи планините и природата, Fjällräven се стреми да произвежда дълготрайни продукти, които не губят своята функционалност или актуалност с времето.

FJÄLLRÄVEN

От висококачествени материали, през стриктен контрол по време на производство, до изчистен и вечен дизайн – всичко в продуктите на Fjällräven е движено от мисълта за максимална издръжливост във времето и минимален отпечатък върху природата. Освен намаляването на разхода на вода и електроенергия в производството на продуктите, от 2012 г. Fjällräven спират и употребата на флуорокарбон (масово използван импрегнатор, вреден за околната среда) във водоустойчивите си облекла и екипировка.

Eco-Shell от Fjällräven: технологията работи за природата

Eco-Shell е високофункционален материал, разработка на Fjällräven, който осигурява безкомпромисна защита от мокро време и екстремни условия, без да оказва негативно влияние върху природата. Външният слой е изработен от рециклиран полиестер, импрегниран без употребата на флуоркарбон, а мембраната и вътрешният слой са от рециклируем полиестер. Eco-Shell е наличен в три разновидности – Abisko (2.5 слоя, разтеглив в четирите посоки, леко тегло), Keb (3 слоя, високофункционален) и Övik (3 слоя, за ежедневна употреба в лошо време).
FJÄLLRÄVEN

Fjällräven Keb Eco­-Shell Jacket
Високофункционално яке с трислойна Eco-Shell мембрана, за надеждна защита от вятър и вода по време на екстремни приключения през цялата година. Материалът е здрав и издръжлив, осигурява свобода на движенията и вентилира ефективно влагата при активни дейности.
Тегло: 570 г за размер М
Транспорт на влага: 26.000 г/м2/24ч
Воден стълб: 30.000 мм

Вижте продукта в магазин СкиШарки

FJÄLLRÄVEN

Комбинирай с: Fjällräven Keb Trousers Regular
Технични, устойчиви панталони за дълги алпийски преходи от издръжлив и разтеглив G-1000 Eco плат. Специално подсилени в зоните с най-голямо износване, с оптимизирана кройка за пълна свобода на движенията, отлична вентилация и многобройни практични джобове.

ВИЖ ОЩЕ: 2.5-годишен тест на модела Fjällräven Keb Trousers Regular от българския гид в Лапландия Мартин Стефанов

И още от Fjällräven:

Предложенията на марката включват още дамски и мъжки мембранни якета и панталони, както и модели, подходящи за града, свободното време и леки разходки сред природата. Гамата се допълва от емблематичните туристически раници, идеални за дълги или къси планинарски преходи, както и с класическия модел KÅNKEN, който днес дефинира понятието за модерна градска раница.
FJÄLLRÄVEN

Не забравяй: Fjällräven Greenland Wax

Импрегнираща вакса, която подобрява водоустойчивостта на продуктите. Изработена от висококачествен парафин и восък, тя е нежна към хората и опазва околната среда, за разлика от химически базираните импрегнатори.

Скишарки е магазин вносител на екипировка за спортове на открито. Създаден от хора, които обичат спорта и времето на открито, магазинът работи в услуга на планинари, скиори, катерачи, бегачи, ориентировачи и други приключенци (работят и в тесни връзки с български атлети – виж повече в блога на skisharki.bg). Предлаганите продукти са внимателно подбрани, с доказани висока функционалност и качество, а марките демонстрират отлични практики в използването на възобновяеми ресурси и опазването на околната среда. Освен Fjällräven, магазинът предлага още две скандинавски марки – Aclima и Hestra, както и ски обувки от Tecnica, Nordica и Dalbello, трекинг обувки Hanwag, екипировка за планинско бягане на Raidlight и LaSportiva, шосейни и трейл обувки за бягане на Altra Footware, слънчеви очила и ски маски на Gloryfy Unbreakable Eyewere.

Скишарки е в София на ул. “Николай Хайтов” 2, както и на skisharki.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.