Пампорово – Мечи чал открива летния сезон

0


Дата на събитието: 22.06.2017

Сподели

Shares

На 22-25 юни, с голям летен фестивал ще бъде даден официалния старт на сезона в Пампорово – Мечи чал. Oрганизаторите на третото поредно издание на Пампорово Байк Фест подготвят много изненади и четири дни, изпълнени с много екшън, адреналин и хубави емоции.

Пампорово - Мечи чал открива сезона

Голямата новина от тази година е, че освен в Пампорово, това лято ще работи и лифтът в Чепеларе, което отваря много и най-различни възможности за практикуване на различни летни планински занимания в района.

В дните между 22 и 25 юни ни очакват много интересни събития и позитивни емоции – международно състезание по спускане от най-висок клас, Национален шампионат по форкросс, детско байк състезание, аутдор изложение и парти за откриването на сезона са само част от нещата, които ще се случват на място в периода.

Пампорово - Мечи чал открива сезона

Всички гости на Пампорово – Мечи Чал ще могат да покарат по отлично подготвените трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност – подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. С заработването на Чепеларе и пускането на още един лифт през лятото, велопаркът се разширява почти двойно и се утвърждава като най-големия на Балканите и региона.

Пампорово – Мечи чал открива сезона

Лятото ще донесе и още изненади от курорта – този сезон всички гости на Пампорово ще могат да видят някои от най-красивите места в района и да се насладят на красотата на Родопите по нов пешеходен маршрут от хижа Студенец, през Орфееви скали до кулата Снежанка.

Нов споделен маршрут за колоездачи и пешеходци пък ще свързва Чепеларе с Пампорово и ще предостави възможност за лесно прибиране от Мечи чал към центъра на Пампорово. Други приятни горски пътеки ще отвеждат туристите от върха към Чепеларе и ще предоставят отлични възможности за спорт и туризъм.

Пампорово - Мечи чал открива сезона

Лифтовете в курорта ще заработят на 22 юни, а официалното откриване на сезона е в събота, 24 юни. Съоръженията ще работят от понеделник до неделя без почивен ден през целия сезон, а за допълнителна информация посетете pamporovo.me и pamporovo.bike

Пампорово - Мечи чал открива сезона

Пампорово байк фест е едно от най-големите колоездачни събития в България и региона за 2017 и се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Община Чепеларе, Нисан България, Monster Energy, хотел Орловец и други.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.