Готови за гмуркане с Waterproof

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Вече сме ви разказвали за марката Waterproof, произвеждаща екипировка за гмуркане, която се стреми да предлага на водолазите всичко, от което те биха имали нужда. Постоянното усъвършенстване на технологиите, интегрирани в продуктите на Waterproof, довежда по печеленето на редица престижни награди, сред които и Tauchen от настоящата 2017 година.

Една от сферите, в които Waterproof обира всички овации, е производството на неопренови костюми и аксесоари, пригодени за екстремни или неблагоприятни условия.

Waterproof W50

Неопреновият костюм W50 е създаден, за да запази телесната ни температура в умерени към студени води. Част е от спортната серия неопрени на Waterproof, пусната на пазара за първи път преди 2 години и е „продължение“ на костюма W30, който обаче е подходящ за топла вода.

Waterproof W50
Снимки: waterproof.eu

Едно от най-големите предимства на W50 е перфектното прилягане и комфорт. То е осигурено от UltraFlex неопреновият материал, използван за конструиране на костюма, който освен че допуска навлизане на минимален воден поток, не ограничава свободата на движенията.

UltraFlex материалът, използван в W50, е с дебелина 5 мм и може свободно да се разтяга и усуква във всички посоки. От вътрешната страна е облицован с найлон/спандекс за по-лесно обличане и събличане, което освен това е подпомогнато от циповете, добавени в областта на глезените.

Waterproof W50
Снимка: waterproof.eu

Специално подсилени против износване са областите на раменете, китките, коленете и седалището, което прави костюмът практичен избор особено за феновете на скуба дайвингът, тъй като това са зоните, които най-бързо се износват вследствие натиска от водолазната екипировка. Освен това в тези области има и добавени детайли, които под водата създават грип, непозволяващ на водолазната екипировка да се размества и движи.

W50 освен в мъжки, е изработен и в дамски вариант, съобразен с женската анатомия. Закопчаването става посредством цип на гърба, зоните около който са допълнително подсилени с цел по голяма издръжливост на костюма във времето.
През 2017 именно неопреновият костюм W50 на Waterproof беше отличен с награда Tauchen за „Най-добър неопренов костюм за 2017 година“.

Waterproof B2 Boot
Снимка: waterproof.eu

За да запазим напълно телесната си температура обаче, едно от най-важните условия е стъпалата ни също да бъдат топли. Под водата лесно можем да запазим стъпалата си топли с ботушите B2 от Waterproof.

B2 са полу-сухи ботуши с дебелина на неопрена 6,5 мм. Ципът е „подплатен“ с неопрен, за да се намали още повече шанса от проникване на студена вода при стъпалото. Подметката е изработена с гъвкав профил, така че ботушите да не ограничават движенията. Допълнително, зоните при петите и пръстите са подсилени с каучук, устойчив на надрасквания. Ботушът има здрав и издръжлив дизайн и е конструиран чрез лепене и шиене.

Waterproof
Снимка: Waterproof International

Официален дистрибутор на марката Waterproof за България е Divetec, чиито магазин се намира в София на адрес жк. “Мотописта”, бл.12Е и онлайн тук.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.