360° уикенд прогноза: 17-18 юни

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза 17-18 юни

В събота заоблачаването ще започне още от сутринта, а около обяд от северозапад ще преминава студен фронт през страната. Преди обяд ще вали слабо в Западна и Северозападна България, а вятърът при земята ще бъде със скорост 3-4 м/с и над 1500 м – 4-6 м/с. И в двата почивни дни ще бъде неподходящо за спорт в планините в западната и централната част на страната. В крайните източни райони и по крайбрежието също ще превали, но следобед, а по-значителни количества се очакват в късния следобед. Вятърът по крайбрежието ще се ориентира от северозапад и ще бъде до 3-5 м/с. Вълнението ще бъде слабо (0.4 м). В Пирин и Родопите ще паднат значителни количества валежи след 14-16 часа.

В неделя сутринта ще продължи да бъде облачно и ще има слаби валежи в Северна България, Около обяд ще има по-значителни валежи в Централна и Северна България, които постепенно ще се изнасят на югоизток. Вятърът ще остане от северозапад, но ще се усили до 4-7 м/с при земята, а в Северна и Източна България ще бъде до 6-8 м/с.
Максималните температури през уикенда ще са по-ниски, в интервал 18-20 градуса за Западна България и 26-28 за Източна България в събота, където обаче, в неделя ще бъде студено (17-19 градуса).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.