Новите детски велосипеди на RAM Bikes

0
 

Сподели

Shares
RAM HT26
RAM HT26

Няма как, ако се интересувате от планинско колоездене, а и от колоездене по принцип, да не сте разглеждали някой модел на марката RAM. Българският производител, доказал се с качествените си велосипеди, с въплътени модерни технологии, е предпочитан не от един и двама запалени маунтинбайкъри.

Защото от RAM не спират да се развиват, и за да въвлекат още повече хора в света на колоезденето, сега те разработват нова линия, съставена от детски велосипеди. Два модела вече са налични на пазара – HT24 и HT26, отговарящи съответно на размери 24“ и 26‘‘.

RAM HT24 и HT26
RAM HT24 и HT26

Рамките на детските модели са заимствани от тази на един от най-успешните велосипеди за пораснали – HT.ONE. В добавка, от RAM са помислили за малчуганите като са изработили колелата, така че те да бъдат съобразени с нуждите на подрастващите – да бъдат удобни и да бъдат достатъчно сигурни за безопасни първи излизания по планинските терени.

От RAM обаче в никакъв случай не подценяват децата и желанието им да бъдат толкова големи колоездачи, колкото батковците, затова изработват рамките на HT24 и HT26 от алуминий, като по този начин запазват ниското тегло на велосипедите. В същото време децата са улеснени по време на каране, тъй като скоростната система (SRAM), интегрирана във велосипедите, е 1х7. Това означава, че децата няма да трябва да боравят с две команди, а лесно и удобно ще сменят скоростите само на задния венец с помощта на палцова команда (отново SRAM).

RAM HT

Още един акцент, който добавя стойност на детската линия велосипеди, е собствената марка периферни компоненти, интегрирани в моделите. Марката компоненти BIKELAB е разработена изцяло от RAM Bikes и в HT24 и HT26 е представена от седалково колче, лапа, кормило, седалка, грипове и др. Компонентите отново са съобразени с детската анатомия и целят удобство и сигурност. Анатомични са и лостчетата за спирачките, използвани в моделите. Те са изработени от алуминий и освен това са много здрави. Педалите пък са поликарбонатни и са проектирани, така че да щадят детското краче при евентуални падания. И двете колела са завършени с двойностенни капли с черни спици, които са ръчно наплетени от механиците на RAM Bikes.

Помислено е и за вилките, които са изработени с достатъчно мека пружина с цел децата по-лесно да използват целия ѝ ход – 40 мм за HT24 и 60 мм за НТ26. Средните движения и при двете колела са с капсуловани лагери.

Разбира се, от RAM са помислили и за чудесния външен облик на колелата. Те са налични в атрактивни цветове, които ще зарадват както момчетата, така и момичетата.

RAM HT24

Повече за новите модели колела можете да научите в сайта на RAM Bikes тук. До седмица, пък ще бъдат налични и останалите размери от серията – HT12, HT16, HT20.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.