Zamberlan – по планинските пътеки от 1929

0
 

Сподели

Shares

За никого не е тайна колко важни за прекарването ни в планината са обувките. И ако днес можем да избираме от десетки модели, предлагани на пазара, то обратно през 20-те години на 20-и век наличните обувки за планинарство били меко казано незадоволителни.

Zamberlan
Снимка: zamberlanusa.com

Джузепе Замберлан започва да работи с обувки за планина още в първите години след края на Първата световна война. Стартира „компанията си“ като поправя обувки, но скоро осъзнава, че наличните по това време не са достатъчно добри, за да се справят с терените дори на „домашната“ му планина – Малките Доломити. Основен проблем били подметките на обувките – направени от кожа и „подковани“ с железни шайби, те не подпомагали по никакъв начин планинарите. Джузепе взима решение да промени изцяло производството на обувки и започва работа с Витале Брамани – основателят на Vibram с революционни идеи, който по това време изучавал и разработвал начини за създаване на гумени подметки.

В резултат от подкрепата, която Джузепе оказва на Витале, Zamberlan става първата компания в света, която интегрира в обувките си добре познатите в днешно време подметки Vibram.

Zamberlan

Близо 90 години след като Джузепе Замберлан основава марката Zamberlan, компанията вече е постигнала световна разпознаваемост, има редица престижни награди и не спира да предоставя на планинарите комфорт, качество, идеално прилягане, високо ниво на представяне и поразителен италиански дизайн.

Zamberlan

Технологиите за производство на обувки вече са изключително напреднали, но това не означава, че развитието на марките спира дотук. Напротив, от Zamberlan постоянно търсят начини да подобряват работата си и качеството на продуктите си, символ за което е и международната им програма за тестване на моделите, от която марката получава постоянна обратна връзка за представянето на обувките си в реални условия.

Моделите на марката са разделени в няколко колекции, така че всеки да може лесно да открие тази обувка, която ще бъде най-подходяща за целите му. Zamberlan произвежда обувки за алпинизъм, туризъм, трекинг, дори лов и още други.

Zamberlan

Zamberlan все още се произвеждат във фабриката на марката в Италия, а най-високият клас модели се изработват ръчно. От това лято можем да открием обувките у нас в магазините на Scott Bulgaria, а скоро и онлайн на сайта scott.bg.

Zamberlan

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.