IBike от Apple

0
 

Сподели

Shares

Apple представи пред жителите на Портланд iBike – колелото, което съчетава в себе си най-новите технологии, улесняващи колоездачите, без нужда да носят в себе си допълнителни устройства, които да отчитат различните аспекти от тяхното каране.

iBike

В IBike има изградени различни приложения – от най-стандартните, които изчисляват времето, за което велосипедистът изминава разстоянието от точка А до точка Б, до по-сложни, които дори могат да му кажат какви устройства на Apple използват всички хора от списъка му с контакти.

IBoast e приложението, което съответно отчита времето, за което колоездачът е изминал дадено разстояние (приложението Strava във вариант на Apple), а IMaps идентифицира точното му местоположение.

iBike

Загрижеността на Apple към природата се изразява чрез ICarbon Footprint, което изчислява какво разстояние е изминал човек с колелото си. Също така измерва колко въглерод е спестил в сравнение с това, ако беше пропътувал същото разстояние с моторно превозно средство. След всички изчисления, резултатът се публикува в акаунта на съответния човек, за да могат всичките му приятели да прочетат, че той се грижи за природата, използвайки алтернативни превозни средства като колело.

Друг иновативен подход към сериозното отношение при карането на колело е приложението ISober, което наподобява дрегер, който веднага отчита какво количество е изпил човекът, който сяда на велосипеда. Ако малкото устройство отчете, че колоездачът е приел твърде много алкохол, то веднага сигнализира властите, които да го спрат да потегли, тъй като е незаконно да караш пил, дори и колело.

IBike разполага с още три приложения, които максимално улесняват хората, които се качват на това колело. ICoffee ще ги отведе до най-близкия магазин за кафе. Чрез IFeel superior клиентите на Apple могат да разберат колко от хората в списъка им с контакти използват устройства на същата фирма, а чрез IGot There First дори могат да идентифицират песните, които слушат случайните минувачи по пътя.

iBike

Закупилите iBike могат да се снабдят и с ръчно изработената кошница IBasket, която ще пристигне при тях с допълнителни подаръци в нея.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.