„ВИТОША 100“ 2017: кал, пот и сълзи

0
 

Сподели

Shares

Тазгодишното издание на състезанието Витоша 100 премина при много тежки условия и предложи изключително предизвикателство за участниците.

За разлика от предишните години, дистанцията сега беше с няколко километра по-дълга, след коментари, че трасето не е 100 километра. Точно в полунощ над 700 атлета стартираха по маршрута. Малко по-късно обаче, към 4 сутринта, започна силен дъжд, който премина в порой, а температурите падната значително. Маршрутът стана много кален и изключително трудно за преминаване, поради което и голяма част от участниците се отказаха.

Първи по маршрута с време 8:43:21 ч. завърши Андрей Гридин, въпреки трудните условия. „Беше много тежко. Спирах и вадех кал от обувките си, не можеше да се изкачваш по пътеките и търсех да стъпвам в страни по тревата, но и тя се хлъзгаше, на места просто лазехме. На предела започна да гърми, беше страшно. По едно време започнах да треперя, стана много студено, извадих якето и го облякох. Виждах след мен два светещи челника и това ме караше да не намалявам темпото. Един от най-тежките стартове в кариерата ми, имах подобен наскоро и в Персенк. Доволен съм, че дадох реванш на Ивайло, който ме би преди няколко седмици в Сливен. Поздравявам го, той също беше достоен за победата,“ каза след финала Гридин.

Веднага след Гридин беше Ивайло Атанасов с 8:48:04 ч. При жените победата заслужи Мария Николова с време 9:49:13 ч. – трета нейна победа в тежкото състезание. Втора беше Елеонора Григорова с 10:39:51 ч, а трета – Меглена Бенева с 12:21:37 ч. Миналогодишната победителка Антония Григорова се отказа на 75-ия километър.

В дуатлона (100 км с велосипед и 100 км с бягане) най-бърз беше Кристиян Кирилов с 15:32:44 ч, а след него Калоян Чанев с 16:35:33 ч. и Захариас Кипарисис със 17:23:18 ч. При колоездачите победители са гъркът Константинос Константинидис и Анелия Карагьозян.

Тази година сред участниците в 34-ото издание на Обиколката имаше представители на 24 държави, с три повече от миналото лято, а броят на чужденците бе над 70. Пълните резултати може да видите тук.

Обиколката на Витоша 2017, през обектива на Run BG.

Поздравяваме всички завършили и дръзнали да стартират.

Posted by Run BG on Sunday, June 11, 2017

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.