Директно от Kongur Air Fest 2017

0
 

Сподели

Shares
Конгур Air DH, Беласица, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Конгур Air DH, Беласица, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Началото на Kongur Air Fest 2017 беше дадено с пълна сила. В първият ден от фестивала колоездачи и парапланеристи се отправиха към планината Беласица и връх Конгур за първите часове от уъркшопите си.

И до момента колоездачите продължават да „излитат“ от най-високоскоростния терминал в България. Трасето Kongur Air DH е в перфектно състояние, което предразполага към много и разнообразни предизвикателства за всички, решили да се включат в уъркшопа. Специалният гост и ментор в байк обучението – Янек Граниери, вече също успя да пробва трасето, а още първите му впечатления отбелязват с възторг големите скокове и скоростта на „терминала“.

Kongur Air Fest 2017

Метеорологичните условия на Kongur Air Fest са повече от идеални за цял ден каране – слънце и никаква следа от дъжд.

Страхотният и вълнуващ ден продължава и до момента за парапланеристите. Още преди обяд около 20 пилота се отправят към връх Конгур, за да започнат с изпълнението на задачите от уъркшопа. Малко след това стартират и тандемните полети, които ще продължат чак до залез слънце, така че още не е късно да се възползвате от възможността да погледнете Беласица от птичи поглед, окъпана в лъчите на слънцето.

Времето и на билото е страхотно, като на моменти през деня вятърът леко е засилвал силата си, но не е възпрепятствал страхотното протичане на деня.

Kongur Air
Снимка: Стефан Илиев

Утре първите тандемни полети с парапланер започват с извозване към старта в 08:00 часа, а уъркшопа за пилотите ще започне около 10:00.

Колоездачите, които утре ще се включат в уъркшопа, да се готвят за големите емоции от 09:00 часа. Засега прогнозата и за утрешния ден остава добра, така че ще се видим на Kongur Air.

Не забравяйте, че утре вечер ще можем да се насладим и на музикалната програма на фестивала, която няма да бъде по-малко зареждаща от всичко останало, което се случва в района на връх Конгур в момента.

А, ето какво ще правим на Kongur Air Fest.

Kongur Air Fest 2017

Kongur Air Fest 2017 се задава! Kongur Air Fest 2017 идва, за да зарадва всички почитатели на екстремните изживявания и времето, прекарано сред природата. КОГА? 👉 Между 9-ти и 11-ти юни КЪДЕ? 👉 На поляната пред хижа Беласица КАКВО СМЕ ТИ ПОДГОТВИЛИ?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.