Oakley – технологии, повод за гордост

-40% на очила Oakley в Scott Bulgaria

0
 

Сподели

Shares
Oakley
Снимка: Oakley

Вероятно сте чували името на марката Oakley, известна преди всичко със слънчевите си очила. Но знаете ли, че тя е създадена през 1975 година от нуждата на един млад мотоциклетист да притежава очила, които в действителност да вършат работа, докато бръмчи навсякъде с мотора си? А, знаете ли, че Джим Джанард – основателят на Oakley, кръщава марката на едно от своите кучета.

Първият му опит бил да създаде различен тип слънчеви очила, предназначени за спортния пазар. По това време никой не вярва, че е възможно да се конкурира с големите компании, но Джим успява да създаде моделът Eyeshades – дизайн, който по-късно припознават много спортисти.

Greg LeMond – трикратен победител от Tour de France е първият, който проявява интерес към новия дизайн. По-късно професионалисти като Марк Алън, Ланс Армстронг и Скот Тинли поискаха качеството и защитата, предложени от Eyeshades.

Oakley
Снимка: Oakley

Днес марката е световно разпознаваема, а зад качествените и дизайнерски издържани очила стоят 540 патента по целия свят. От Oakley се гордеят особено с две от технологиите си за производство на лещите за очилата си:

Oakley

HDPolarized Technology
Има много начини за направа на поляризирани лещи, но обикновено една леща е изработена от няколко отделни „слоя“, слепени един за друг, за да образуват цялото стъкло. От Oakley отбелязват, че именно лепилата, използвани за свързване на отделните слоеве възпрепятстват добрата видимост по време на носене и понижават качеството на самата леща. Затова от марката използват своята технология – HDPolarized, чрез която се създава леща от само един слой чрез специален метод на отливане.

Oakley

Две стъкла едновременно
Марката обръща специално внимание на това, че и двете лещи на един чифт очила Oakley се създават едновременно. По този начин се осигурява прецизно центриране и изравняване на осите на поляризация и в двете стъкла. Технологията предотвратява нежелани отблясъци да се „промъкнат“ през която и да е част на стъклото.

Oakley

От 9-и юни до 9-и юли очилата на марката Oakley можем да отрием с намаление от -40% в магазините на Scott Bulgaria и онлайн на сайта scott.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.