Водни хроники

0
 

Сподели

Shares
Sevylor
Снимка: sevylor-europe.com

Че си близо до водата, веднага означава, че всичко се развива добре. Освен това обаче, някои водни спортове, като каяка например, оказват и други положителни въздействия върху ума и тялото ни.

Каякът е чудесен начин да раздвижим, тонизираме и стегнем горната част на тялото си. Освен, че гребането може да бъде ефективна тренировка за гърба, ръцете, раменете и гърдите, по време на спорта работим и за коремните мускули. Не бива обаче да забравяме и долната част на тялото – когато гребем горната част на тялото е подпомогната именно от краката, които участват активно в управлението и маневрирането на самия каяк.

Освен че мускулите ни придобиват сила, когато гребем с каяк ние всъщност изпълняваме аеробни упражнения. Пулсът се вдига, кръвта започва да кипи, а калориите изгарят. Нещо повече – гребането с каяк натоварва ставите и сухожилията много по-малко от други спортове със силен кардио ефект като бягането, например.

Sevylor
Снимка: sevylor-europe.com

Обаче, едно от най-хубавите неща е, че гребането с каяк означава приключение. Без значение дали ще го правим в река, езеро или море, спортът подсказва, че ще открием нещо ново, че ще се докоснем до непознатото или ще изпитаме така сладкия адреналин. Накрая ще се приберем в палатката, караваната, кемпера, а дори и апартамента, доволни, щастливи и изразходвали стреса – защото това е една от останалите ползи от гребането с каяк.

Един от най-лесните и удобни начини да практикуваме спорта е чрез надуваем каяк – съхранението и пренасянето им е улеснено, а здравината е гарантирана. Особено, когато говорим за каяци с марката Sevylor.

Sevylor

Каякът Pointer K2 от Sevylor е чудесен избор за всички, които харесват гребането в море и е подходящ както за напреднали, така и за начинаещи каякари. Той предоставя необходимата стабилност и комфорт заради широката си средна част, регулиращи се седалки и подложки за краката, които могат да бъдат премахвани. Каякът има заострени нос и кърма, а при носа са добавени и шнурове за осигуряване на допълнителен багаж. Отделно под кърмата е разположено достатъчно голямо отделение за съхранение на принадлежности, което е водонепромокаемо. Корпусът на каяка е покрит с ПВЦ покритие, а текстилното дъно е подсилено и с плоска конструкция. Pointer K2 лесно може да бъде „преобразен“ от двуместен на едноместен каяк благодарение на премахващата се седалка.

Sevylor

Yukon, пък е каяк, подходящ дори за по-дълги гребания или спускания в бързи води. Той също е двуместен, но и седалките, и подложките за краката могат да бъдат отстранявани, така че при нужда се получава широк едноместен каяк. Yukon е конструиран с 2 отделни странични въздушни камери, дъно с платнено покритие и корпус, произведен от подсилен PVC материал, осигуряваща допълнителна защита. Каякът е снабден с неопренови подложки за греблата, които минимизират износването и вграден водонепромокаем джоб за съхранение на принадлежности (отделно от мрежите за багаж в предната и задната част). Yukon има и подвижна перка за допълнителен контрол върху водата, а максималното натоварване, което може да понесе е 250 кг.

Каяци на марката Sevylor, както и още много други продукти за спорт на открито, можем да открием в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.