Курсове по свободно гмуркане със Seanomad

0
 

Сподели

Shares

Само който се е гмуркал свободно, може да си представи емоцията от това преживяване. Трудно се описва с думи срещата с подводния свят, но тя винаги е паметна, ползотворна за погледа ни над собствения ни свят и точно обратното на извършваното движение – извисяваща.

Seanomad Freediving School
Снимка: Seanomad Freediving School

Фрийдайвинг училището Seanomad ще организира няколко отделни курса по свободно гмуркане AIDA 2 и това лято. Всички те ще се проведат на Порто Куфо, Халкидики в Гърция.

Целта на курса е да запознае записалите се с основните теория и техники за свободно гмуркане, като те ще бъдат въведени в дисциплините статична апнеа, динамична апнеа и постоянен баланс. По време на курса, участниците ще придобият знания и умения в областта на фрийдайвинга, които включват процедури за безопасност, техники, възможни проблеми, задължителна наслада, планиране и организация.

Първият курс в Порто Куфо ще се проведе между 27-и и 29-и юни (вторник-сряда-четвъртък), а следващите ще бъдат на:

7-8-9 юли (петък-събота-неделя)
17-18-19 юли (понеделник-вторник-сряда)
24-25-26 юли (понеделник-вторник-сряда)
28-29-30 юли (петък-събота-неделя)

Seanomad Freediving School
Снимка: Seanomad Freediving School

Курсът включва:

  • 2 теоретични занятия, по време на които ще научите основните неща за физика и физиология на свободното гмуркане, как да предотвратите блекаут и как да спасите гмуркач, изпаднал в беда;
  • 1 занимание за техники за дишане;
  • 1 занимание за статична апнеа, по време на което ще упражнявате техники за дишане и релаксация и ще можете да удължите с лекота времето на задържане на дъха;
  • 1 занимание за динамична апнеа, по време на което ще практивкувате хоризонтално плуване под вода и ще се научите да се движите ефективно;
  • 4 занимания в открити води (море), по време на които ще практикувате изравняване, правилна техника на плуване, хидродинамична позиция и спасителни процедури. В края на курса ще можете да гмуркате комфортно до дълбочина 15-20 метра.

Изисквания: възраст 18 години (16 с разрешение на родител/настойник), плувни умения;
Продължителност на курса: 3 дни;

Какво прави един свободен гмуркач успешен, разказва Любомир Стефанов.

Seanomad, свободно гмуркане

Seanomad Freediving School е първото училище по свободно гмуркане в България, което предлага висок стандарт на обучение. Школата е създадена от Любомир Стефанов – единственият AIDA инструктор и международен съдия по свободно гмуркане в България.

Повече информация за курсовете това лято можете да получите от фейсбук страницата тук и сайта seanomad-freediving.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.