DJI Mavic Pro – дрон за пътешественици

0
 

Сподели

Shares

Дрон DJI Mavic Pro

Представяме ви DJI Mavic Pro – първият сгъваем дрон на DJI, създаден специално за хората, които обичат да пътуват. Компактните му размери (83 x 83 x 198 мм в сгънато състояние) и малкото му тегло (743 г) го превръщат в мечтата на всеки пътешественик, който обича да пътува без багаж. Всъщност Mavic Pro е толкова малък, че дори можете да го носите в джоба на панталона ви! В същото време „под капака“ му се крие потенциал, който никак не е за подценяване. Дронът DJI Mavic Pro може да лети със скорост от 65 км/ч, може да устоява на ветрове със скорост до 38.5 км/ч, има 4 км обхват на управление, а при напълно заредена батерия може да остане във въздуха цели 27 минути.

Дрон DJI Mavic Pro

Най-голямо оръжие на този симпатичен мъник обаче се крие в камерата му, която e оборудвана с триосна стабилизираща стойка и 1/2.3-инчов CMOS сензор, подобен на тези, които се използват в професионалните спортни камери. Камерата на Mavic Pro може да се използва за заснемане на 4K видео с 30 кадъра в секунда, на Full HD 1080p видео с 96 кадъра в секунда, както и на 12-мегапикселови снимки.

Заснетите с камерата кадри могат да бъдат бързо и лесно обработени с помощта на приложението DJI GO, което се използва и при управлението на дрона и на камерата му. Приложението DJI GO може да се използва още за споделяне на вече обработените кадри в социалните мрежи Facebook, Twitter, Instagram, YouTube и SkyPixel, както и за live streaming във Facebook и YouTube.

Дрон DJI Mavic Pro

За сигурността на дрона се грижи сложна система от камери и сензори (системата FlightAutonomy), която му позволява да „вижда“ в 3D намиращите се пред него обекти, както и да избягва автоматично тези от тях, които се намират на пътя му. Обхватът на тази система е 15 м.

Дронът DJI Mavic Pro разполага и с редица високотехнологични интелигентни летателни режими. Сред тях особено внимание заслужават режимите ActiveTrack, Terrain Follow и Gesture.

В режим ActiveTrack Mavic Pro може да следи и заснема движещи се хора и обекти напълно самостоятелно, като дори са предвидени няколко варианта на летене на дрона спрямо проследявания обект – Mavic Pro може да лети пред, след или успоредно на проследявания обект, за да го снима в профил.

Дрон DJI Mavic Pro

В режим Terrain Follow дронът автоматично се издига или снишава, когато лети над области със силно променлив релеф, поддържайки предварително зададена от вас височина (максимум 10 метра).

Режимът Gesture пък отключва способността на Mavic Pro да разчита човешките жестове и да ги изпълнява като команди. Когато е в този режим Mavic Pro може да ви направи селфи от въздуха, само като му дадете знак, оформяйки рамка с пръсти пред лицето ви.

Дрон DJI Mavic Pro

Дронът DJI Mavic Pro се предлага в 2 варианта:

  • стандартен и
  • комплект DJI Mavic Pro Fly More Combo, който включва две допълнителни интелигентни батерии, два допълнителни чифта пропелери, кожена чанта за носене през рамо и редица други аксесоари.

И двата варианта на дрона DJI Mavic Pro можете да закупите от магазините на COPTER.BG, както и от електронния им магазин на адрес www.copter.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.