Какво ще правим на Kongur Air Fest 2017

0
 

Сподели

Shares
Kongur Air
Снимка: Стефан Илиев

Kongur Air Fest „разтърсва“ поляната пред хижа Беласица този уикенд – 9-11 юни. С наближаването на фестивала, който ще зарадва не само парапланеристи и колоездачи, е ясна и неговата програма, подсказваща емоциите, които предстои да преживеем.

Тази година Kongur Air Fest е по-различен. Ако си колоездач или парапланерист, който иска да надгради уменията си, виж как можеш да го направиш по време на фестивала тук.

През деня около хижа Беласица всички посетители на Kongur Air Fest ще могат да изпробват уменията си за ходене по опъната лента – слаклайн. Освен да проверим колко добре можем да балансираме на няколко сантиметра над земята, ще можем да се заредим с адреналин и от скокове върху въздушна възглавница (air bag). За всички любители на въздушните преживявания, по време на фестивала ще бъдат изпълнявани и тандемни полети с парапланер над планината Беласица. Kongur Air Fest ще предложи и по-спокойни, но не по-малко зареждащи с положителни емоции йога класове и уъркшопи.

Kongur Air
Снимка: Стефан Илиев

В събота вечерта фестивалът ще бъде озвучен и от музиката на няколко супер свежи и енергични български артисти. Мястото отново е поляната пред хижа Беласица, а музикалната програма на Kongur Air Fest започва с диджей сет от 20:00 часа. В 21:00 часа на сцената се качват Paraplanner, които ще ни издигнат високо в небето над връх Конгур с музиката си, а в 22:00 идва редът на Skiller & Jahmmi Youth, с които ще се настроим на истинска лятна вълна. Музикалната програма ще бъде закрита от Bobo and the Gang, които се качват на сцената в 23:00 часа, за да закрием подобаващо изпълнения с емоции ден, и за да се подготвим за следващия, в който приключенията не спират.

Kongur Air Fest_by Stefan Iliev
снимка: Стефан Илиев

Последните места за двата уъркшопа – колоездене и парапланеризъм, основна част от фестивала тази година, очакват да бъдат заети. Атлетите на Red Bull Веселин Овчаров и Яник Граниери са готови да предадат знанията си на всички, които искат да се развиват и подобряват уменията си в двата различни спорта, обединени от една обща страст – тази към природата и свободата.

Kongur Air Fest 2017

Всеки от двата уъркшопа ще започва с брийфинг, последван от тактическа тренировка и уъркшоп в реални условия (летене над планина Беласица за парапланеристите и каране по даунхил трасето Kongur Air DH). Всеки ден за участниците в уъркшопите ще завършва с анализиране на задачите и постигнатото през деня. Записвания за уъркшопите могат да бъдат направени тук за пилоти и тук за колоездачи.

Kongur Air
Снимка: Стефан Илиев

Още информация има в официалната фейсбук страница на фестивала тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.