Бъди Uneek с Keen

0
 

Сподели

Shares

Keen Uneek

Вече сме ви разказвали историята на Мартин Кийн – човекът, който стои зад създаването на марката Keen. Винаги ще свързваме името на марката с един цитат на Мартин: “Винаги ще те е страх. Ключът е да направиш първата стъпка, да се движиш напред и да си уверен в себе си.“ Ние знаем, че първите стъпки понякога могат да бъдат плашещи, но веднъж направени именно те ни довеждат до едни от най-великите изживявания в живота ни. Първите стъпки са това, което ни прави уникални и различни от всички останали – защото не всеки би се осмелил да ги направи, а още по-малко би ги направил по нашия начин. В момента сме на прага на лятото – сезонът, който просто предизвиква да опитаме нещо ново, вдъхновени от лекотата, с която минават дните му.

Keen Uneek

Движението все напред през годините, довежда дизайнерите и технолозите на Keen до създаването на един от най-предпочитаните модели от мнозина. Uneek изглеждат по-стилни от всички обувки-сандали, но освен това въплъщават и едни от най-добрите технологии на марката. Не е случайно, че именно за този свой модел Кeen биват отличени със златна награда oт търговското изложение за аутдор продукти във Фридрихшафен, Германия през 2016 година. Наградата е връчена за иновативен, налагащ нови тенденции продукт и дизайн и е присъдена на Uneek сред още 329 претендента.

Keen Uneek

Двойна корда

Системата за „оплитане“ на двете въжета, всъщност е тази, която изгражда цялата обувка. Конструкцията предлага идеално прилягане към крака (въженцата могат да бъдат пристягани или отпускани спрямо предпочитанията ни и анатомията на стъпалото с помощта на простия механизъм в горната част на обувката), но същевременно не ограничава движенията. Двете корди преминават една през друга по такъв начин, че осигуряват гъвкавост на цялата обувка. Те са с диаметър от около 3 мм, а гладката им повърхност минимизира възможността от протривания.

Keen Uneek

Подкрепа за всяка крачка
Всеки модел Uneek е изработен с анатомично „легло“ за стъпалото. По този начин кракът е обгърнат от всички страни, а рискът от стъпване накриво е понижен. Анатомичната междинна подметка осигурява комфорт и предотвратява „набивания“ на стъпалата. Освен това междинната подметка е изработена от изключително леки материали.

Flex зона
Подметките на Uneek са оборудвани с така наречената „флекс“ зона. Тя позволява на обувката да се сгъва, следвайки движенията на стъпалото при всяка крачка.

Keen Uneek

Поддръжка за петата
Лентата над петата е изработена от меки и гъвкави материали (микрофибър) и осигурява още по-добро прилягане, без да притиска стъпалото или да бъде предпоставка за образуване на мазоли и пришки.

Грапава подметка
Подметките на Uneek са ограпавени, така че да предоставят добро сцепление дори при гладки или хлъзгави терени.

Keen Uneek
Снимка: keenfootwear.com

Освен всичко останало от Keen са взели под внимание и различните индивидуални предпочитания. Затова са създали няколко различни разновидности на модела Uneek – с лента над петата, напълно затворени при петата или напълно отворени.

Модели обувки Uneek от Keen можем да открием в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.