Боровец 2010/2011: откриването

1


Дата на събитието: 18.12.2010

Сподели

Shares

Боровец открива сезон 2010/2011 със специални изненади и снежен празник на 18 декември. За да отбележи случая подобаващо, цените на лифт картите ще са с 50% по-ниски през целия уикенд!

И още: нощното каране на 18-ти ще бъде безплатно! Отделно пред хотел „Рила“ ще бъдат изградени два големи скока за любителите на фристайл дисциплините, като попивката на единия скок ще бъде голяма въздушна възглавница, на която всички ще могат да пробват своите възможности – единственото условие ще е да носят каски. За по-малките ще бъде изградено специално трасе за спускане с шейни, предоставени от Olympus. На място ще има техен екип, който ще раздава награди за най-атрактивно спускане, както и снимки, направени с фотоапарат Olympus. За по-големите ще има друго обособено трасе за шейни, където ще се изпробват нови модели на водещи марки, предоставени от Scott България. И тъй като откриването на зимния сезон в Боровец съвпада и със Световния ден на сноуборда, всички практикуващи фристайл дисциплините ще могат да го отпразнуват на специално обособена зона със съдействието на БАССЕС.

Няколко са новостите в Боровец тази зима. Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг, а водоем с вместимост около 30 хил. куб.м. подава вода директно към оръдията на ски пистите. Така идеално ще се заснежат и обработват ски зони „Ястребец“ и „Ситняково“, както и пистите пред хотел „Рила”. Ски зона „Маркуджик” пък има нова система за снегозадържане, за да се избегне оголването на определени участъци от силния вятър в тази висока зона.

Цените на лифт картите обаче ще останат непроменени – eднодневната карта за всички лифтове от понеделник до петьк e 55 лв., в събота и неделя – 35 лв. Oстава специалната цена от 25 лв. за „Ястребец Експрес” от понеделник до петък. Сезонната карта за туристи е 900 лв. – 40% по-малко от миналия сезон, а за деца и ученици – 650 лв. Цените на екипировката в гардеробите на Бороспорт сьщо са намалени. Атрактивни са и пакетите за ски/борд уроци и екипировка: уикенд ски пакет (2 дни наем на ски екип, 4 часа/ден обучение и лифт карта) е 180 лв. за възрастен и 120 лв. за дете; пакет „ски училище 4 часа сьс ски екип” за един ден е 71 лв. за възрастен и 50 лв. за дете, а за 3 дни – 170 лв. за възрастен и 119 лв. за дете.
И не на последно място – хотел „Рила“ отново ще предложи специални цени за сезона и пакети с включена лифт карта.

Повече информация за всичко, което се случва в Боровец, може да намерите на www.borovets-bg.com

*****************************************
Банско 2010/2011: откриването
Пампорово 2010/2011: откриването
Чепеларе 2010/2011: откриването

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Евала! Идеално синтезирана информация айде сега и за другите курорти … :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.