Изкачване на Витоша 2017

0


Дата на събитието: 11.06.2017

Сподели

Shares

Изкачване на Витоша

На 11-и юни за четвърти път ще се проведе вълнуващото състезание по колоездене „Изкачване на Витоша“. Поредното издание ще предизвика колоездачите по шосейния маршрут от резиденция „Бояна“ до хижа Златица.

Шосейната надпревара има за цел да съдейства за въвличане в активни спортни занимания по колоездене на все по-широк кръг от хора от всички възрасти. То е предвидено както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които могат да се включат с планинските си велосипеди.

През октомври месец 2014 г. се проведе първото издание на състезанието по шосейно колоездене, организирано от спортен клуб DRAG. Форматът на състезанието оттогава, до сега е запазен и предвижда изцяло изкачване на обособения маршрут. Разстоянието на състезателното трасе е 22 км, а общата денивилация е 1200 м.

Изкачване на Витоша
Снимка от първото издание на „Изкачване на Витоша“

Броят на състезателите, включващи се в „Изкачване на Витоша“ нараства с всяка изминала година. През 2016 г. в състезанието участваха повече от 200 колоездачи – професионалисти и любители, а тази година се очаква броят дори да надскочи цифрата от миналогодишното издание.

Регистрация за състезанието може да бъде направена чрез попълване на формата тук, а заплащането на таксата за участие както и получаването на състезателен номер според категорията ще се извършват в магазина на DragZone в София на адрес: бул. България 59, бл. 7А.

Регистрации ще бъдат приемани до 8-и юни.

Повече информация за тазгодишното издание на „Изкачване на Витоша“ можете да намерите във фейсбук страниците тук и там.

Изкачване на Витоша

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.