Бъди активен с Fiat 500x

0
 

Сподели

Shares

Обичаме да бъдем сред природата колкото е възможно по-често, но също харесваме и добре прекараните дни в града. Балансът между двете е не само удоволствие, но и необходимост, защото само така бихме могли да почерпим от разнообразието, което светът около нас ни предлага.

Fiat 500x
Снимка: YouTube Tia Blanco | Triple Threat | FIAT 500X

Каквото и да ни предложи денят, можем да го посрещнем, разчитайки на Fiat 500x. Кросоувърът е достатъчно компактен, така че паркирането и маневрирането в града не е проблем и е оборудван с такива функции, че шофирането извън натоварените градски улички става с изключителна лекота – перфектният баланс.

Между три отделни „стила“ на шофиране може да избира всеки водач, който застане зад волана на 500х. Те оптимизират управлението на автомобила и могат да бъдат избирани в зависимост от условията на пътя или предпочитанията на водача. Auto, Sport и All Weather режимите адаптират поведението на автомобила и улесняват управлението му в конктретните условия.

Fiat 500x
Снимка: YouTube Tia Blanco | Triple Threat | FIAT 500X

За да сме винаги подготвени, обичаме да държим екипировката си близо до себе си. Къде по-близо от багажника на колата? Във Fiat 500x съвсем спокойно можем да съберем голяма част от „арсенала“ си, необходим за чудесно прекарване и в града, и сред природата. Багажникът има вместимост между 350 и 1000 литра в зависимост от това дали задните седалки са сгънати. Реално проверихме как можем да прекараме един ден с Fiat 500x заедно със Станимира Карадочева-Съни. Какво събра тя в багажника на колата, можете да видите тук.

Fiat 500x
Снимка: YouTube Tia Blanco | Triple Threat | FIAT 500X

От Fiat са се погрижили за безопасното ни предвижване както в града, така и извън него. Освен шест въздушни възглавници и биксенонови предни фарове, в автомобила са интегрирани три различни системи за безопасност.

Първата система отчита риска от сблъсък с движещото се пред нас превозно средство (на база скорост на движение и разстояние до обекта) и дава индикации с цел предотватяване на инциденти. Ако не намалим скоростта своевременно, системата сама активира спирачките.

Втората система за безопасност се грижи за един от най-големите проблеми при шофьорите – мъртвата точка на видимост. Системата проверява дали в някоя от критичните зони, невидими от шофьора, има друг автомобил и сигнализира със светлинен индикатор в страничните огледала. Освен това работи и при движение на заден ход.

Третата система е изключително полезна при дълги пътувания, когато умората често взема връх и става предпоставка за възникване на инциденти на пътя. Тя се активира при неволно преминаване от една в друга лента, без да сигнализираме с мигачи. Системата индикира визуално, но освен това оказва съпротивление на волана.

Fiat 500x
Снимка: fiat.bg

Както разказа и Съни (очаквайте интервю с нея в следващ материал на сайта), Fiat 500x има чудесен външен облик. Още от пръв поглед личи вниманието към малките детайли, а заоблените двойни предни фарове добавят разпознаваем чар, предизвикващ ни да предприемем ново пътешествие. Освен, че е идеален за активни в ежеднежието си момичета, Fiat 500x би бил чудесен избор и за всяко семейство, което се нуждае от достатъчно пространство, комфорт и функционалност по време на път.

Fiat 500x
Снимка: fiat.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.