Станимира Карадочева, която не спира да бъде активна

0
 

Сподели

Shares

Съни Карадочева с Fiat

Името на Станимира Карадочева-Съни не е непознато за хората, движещи се в средите на екстремните спортове в България. Винаги, когато времето позволява, можем да я видим да кръстосва улиците на София с лонгборда си, а през зимата – сноупарковете със сноуборда си. Естествено, интересите ѝ не се ограничават до тези два спорта, а още по-малко ежедневните ѝ занимания в града.

Съни е създател на Wild-berries, обществото на мацките, запалени по екстремни спортове, което освен че ни снабдява с информация за най-вълнуващите моменти от живота на всеки активен човек (чрез сайта си), вече е въвело редица млади момичета сред редиците на екстремните спортисти. Освен любителски, Съни се е занимавала активно със сноуборд и като състезател, в момента пък работи в банка, а между всичките ѝ останали задължения се включват и тези за детето ѝ.

Денят на Съни често започва още в 07:30, а първата активност задължително е някакъв вид спорт. Казва, че всеки неин ден определено протича доста динамично, а ние се убедихме в това сами, когато я помолихме да ни покаже как го прекарва.

08:00 часа – йога в парка, 09:30 – офис срещи, а кога ли ще остане време за лонгборд и колоездене?

Съни Карадочева с Fiat

Каква е тайната – как успяваш да съчетаеш професионалните си задължения с екстремните си хобита?
Да, това е въпрос, който често ми задават. Реално спортът много помага и в професионално отношение – учиш се на дисциплина, да не се отказваш никога, да живееш на екстремни обороти с една дума – помага ти да станеш машина.

Като стана дума за екстремните хобита – ти обединяваш екстремните момичета на България в симпатичното общество на „дивите боровинки“/wild-berries. Какво се случва при вас, накъде ще се отправите това лято?
Това лятно сме подготвили няколко събития с колела, сърф, лонгборд.

Съни Карадочева с Fiat

Повечето майки обикновено ги виждаме със смартфон или капучино в ръка, ти носиш лонгборда с една ръка, докато с другата буташ количката на детето си, например. Има ли място, на което се срещаш с други майки със сходни интереси, където да въвеждате децата си в света на любимите за вас спортове, например?
Въпрос на гледна точка и на какво искаш да научиш детето си! Спортът е задължителен не само при децата, но и при възрастните, но не всички оценяват колко е важен той, независимо какъв е, важното е да се движиш. Има доста майки в България, които се занимават с екстремни спортове и успешно си отглеждат дечицата, същевременно самите деца прекарват повече време сред природата, движат се повече, придобиват различни умения, докато прекарват времето с майките си! Какво по-добро от това!

А теб самата кой те запали по алтернативните спортове? И кой беше първият, с който се захвана изобщо?
Първо определено беше сноубордът! Запали ме един приятел – Емо! Качи ме в планината и откри цял нов свят пред мен! Запознах се със фрийстайла още през първия си сезон и определено без клише бих казала, че сноубордът промени живота ми! След това си потърсих алтернатива за лятото и дойде уейкът, после на морето и реших да пробвам сърф, за града открих лонгборда, когато вали пък винаги мога да отида на брейк!

Съни Карадочева с Fiat

Как обикновено се придвижваш от задача до задача в града?
Пеша или с лонгборд.

Успя да използваш в града и функционалния Fiat 500x. Кажи ни какви са впечатленията ти от автомобила, кой е идеалният му собственик?
Колата определено е добра, компактна и събира доста неща! Хареса ми!

Съни Карадочева с Fiat

Кое е нещото, което най-много ти хареса в автомобила?
Вози плавно, изглежда добре и е идеален за момичета.

Съни Карадочева с Fiat

Какво би могла да събереш в багажника?
Ами, почти цялата си бойна спортна екипировка. (смее се)

Мечтана дестинация, на която би отишла именно с Fiat 500x?
Сърф трип до Португалия.

Съни Карадочева с Fiat

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.