5 причини да заведеш детето си да спортува

0
 

Сподели

Shares
Дете с колело
Снимка: njfamily.com

Едва ли в днешно време някой се съмнява, че спортните активности са важни както за физическото, така и за емоционалното ни здраве. След няколко дни ще отбележим Деня на детето, а ние ви припомняме 5 от най-важните причини, поради които да заведем детето си да спортува.

Спортът повишава самочувствието

Участвайки в различни спортни игри, децата придобиват увереност. Освен това, практикувайки даден спорт, те виждат как всяко усилие се възнаграждава – с повече постижения или умения, и придобиват самочувствието, че сами могат да се справят с предизвикателствата.

Спортуването усъвършенства качествата за работа в екип и лидерските качества

Работата в екип за постигане на обща цел помага на децата да развият умения за комуникация и решаване на проблеми – тези качества се отплащат както на „игралната площадка“, така и в ежедневното общуване.

Деца
Снимка: sheknows.com

Спортът релаксира

Колкото и да не искаме да повярваме, децата в днешно време биват стресирани прекалено често и все повече малчугани изпитват чувства на тревожност, проявяват форми на агресия или дори депресия. Спортът е най-лесният начин както за възрастните, така и за децата да преминат през напрегнатите емоционални състояния. Особено при отборните спортове, децата създават връзки със съотборниците си, които ги карат да се чувстяват подкрепени и част от важна идея.

Спортът изгражда полезни навици

Какъвто и спорт да вълнува детето, той ще му помогне да изгради трайни навици. Освен дисциплината, мотивацията и организираността, спортът изгражда и навиците за здравословен начин на живот и „работи“ за това детето да порасне като активен възрастен.

Спортуването е супер забавно
Практикуването на който и да е спорт е най-краткият път до забавлението. Ако не искате детето ви да скучае – покажете му колко приятно е да спортуваш.

Бонус: Спортът изразходва енергия. Това означава, че мама и татко ще имат за себе си един час повече тази вечер.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.