Sport Station – акценти за месец май

0
 

Сподели

Shares
Sport Station
Снимка: Виктор Троянов

Миналата седмица ви представихме магазин Sport Station с богатия си избор от спортни артикули. Специално внимание обърнахме на летните спортове и още по-специално – различните велосипедни разновидности и екипировка. От богатия вело арсенал се спряхме на няколко модела, които са уникални не само за българския пазар, но заемат и високо международно ниво.

Look 675 – титанът при шосейното колоезедене

Sport Station
Снимка: Виктор Троянов

Стремежът на Look е да интегрира иновативните технологии не само в хай енд моделите, но и в по -достъпни варианти и да направи пазара по-отворен. Прекрасен пример е моделът Look 675, оборудван с новите системи A-Stem и Direct drive.

Look 675

Прецизно управление

Direct drive концепцията е иновативно решение, една оптимизирана, компактна регулируема система за управление. Тя позволява лесна насторйка на височината на кормилото, избягвайки подлагането на спейсъри под лапата. По този начин позициата на лапата гарантира прецизно управление и невероятна стабилност.

Look Driving Concept

Сменяеми ограничители (държачи)

Спирачните маркучите са вградени в долната тръба и дясната основа, а самите рамки са снабдени патентовани сменяеми ограничители (държачи) LOOK за лесен монтаж, както и на механични, така и на електрически компоненти.

Look

Регулируемото карбоново колче с диаметър 27.2 mm допринася за ултраконфорт при колоездене. Колчетата са снабдени с част за монтажа на вътрешна батерия, която от своя страна също се вкарва в колчето.

Абсорбация на вибрациите

Look DSCS концепцията е идеалният компромис между твърдост и гъвкавост. Чейнстейът и основата са карбонови , а формата им осигурява 25% разлика между страничната и вертикалната твърдост. Плосковидните части от рамката подобряват страничната устойчивост и вертикалната гъвкавост, без да се губи от диаметъра. Резултат: пълен комфорт при каране по всякакви пътища, дори и най-неравните.

Look

Оптимална мощ при въртене

Моделът 675 е снабден с долна конзола с ширина 86,5 мм. Благодарение на вградените в рамката лагерите, конзолата е по-широка и предлага по-голяма странична коравина за оптимално предаване на енергията.

Look

Обувки Sidi Shot

В момента има огромно разнообразие от висококачествени велосипедни обувки, но някой трудно може да оспори, че SIDI e абсолютния фаворит в класацията. Носени от атлети, печелили турнири в продължение на десетилетия, включително последната победа на Крис Фроми в Тур дьо Франс, Сиди просто доминира, а новият модел Shot е най-новото и съвършеното постигано от компанията. Ръчно изработена в Италия от най-висококачествени материали, обувката е създадена да издържа години наред. Моделът Shot притежава различни настройки, за перфектно прилепяне за крака. Предлагат се варинати в различни цветове.

Sidi Shot

Техническа спецификация:

TECHPRO MICROFIBER: Специален материал обработен против задържане на влага и мухъл, елиминиращ бактериите. Сертифициран по стандарт Oeko-Tex, не съдържа опасни съставки и е съобразен с всички здравни разпоредби;
Подметка VENT CARBON: Подметка с ниско тегло и висока твърдост, осигуряваща изключителен трансфер на силата и комфорт в студено време. Лека подложка от полиуретан на петата, подобряваща комфорта при ходене. Интегрирани канали за вентилация с клапа, която може да бъде отворена или затворена според метеорологичните условия. Ръчно изработена от карбонови влакна, ориентирани в противоположни ъгли, което осигурява максимална твърдост и същевременно позволява много леко огъване в предната част за облекчаване на напрежението върху сухожилията и подобряване на кръвообръщението. Принтирана скала за фиксиране на парчетата и маркер за запомняне на позицията;
DOUBLE TECNO 3 PUSH SYSTEM: Тази система ускорява обуването и събуването на обувките като цяло. Централният механизъм създава перфектен баланс на напрежението между вътрешната и външната страна на обувката и гарантира отлично закопчаване и адаптиране. Иновативен бутон на закопчалката за улесняване на корекциите;
ADJUSTABLE HEEL RETENTION DEVICE: Вградена система за стягане на горната част на чашката на петата за намаляване на приплъзването по време на стръмни изкачвания или спринтове. Регулира се независимо, от всяка страна за максимален ефект и притежава светлоотразителни елементи за повишаване на сигурността;
REPLACEABLE HEEL PAD: Сменяема полиуретанова подложка на петата, подобряваща ходенето;
SIDI HEEL CUP: Подсилена чашка, стабилизираща и поддържаща петата. Тази вложка от анатомично формована пластмаса, намалява приплъзването, повишава предаването на енергия и осигурява допълнителна защита на стъпалото при падане;
Горна част: MICROFIBRE TECHPRO – MESH;
Подметка: VENT CARBON SOLE;
Тегло: 580 грама (за чифт номер 44);
Стандарт на подметката: Look, SPD-SL, Time Impact и RX без адаптер, за стандарт Speedplay е необходим адаптор;
Предназначение: Шосейни състезания;

Sidi Shot

Седалка Selle SMP

Седалка Selle SMP

Ръчно изработена седалка произведена в Италия. Притежава ергономичен дизайн, гарантира удобство, както за мъжета, така и за жените. Заостреният връх е така проектиран, че да осигури равна основа при изкачване, седнало положение продължително време в планината и по време на спускане. Формата спомага за по-добър контрол върху велосипеда.

Седалка Selle SMP

Изрязаният канал в средата, чиято широчина започва от 1.5 мм и постепенно нараства до 3.5 мм, позволява постоянна циркулация на кръвта в зоната на половите органи. По този начин се постига и по-добро проветрение. Подходяща за шосейни и планински велосипеди.

Седалка Selle SMP

Електически велосипед KTM Macina Force 273

Електически велосипед KTM Macina Force 273
Снимка: Виктор Троянов

Моделът Force 273 е планински велосипед с твърда рамка, 27.5 инчови колела и електродвигател Bosch, захранван от 400 ватова батерия. Този електрически велосипед е чудесен за пътуване до работа или крос кънтри разходка в планината.

Техническа спецификация

Рамка: Macina MTB 27.5″ Alloy – for Bosch
Размер: M-17″
Капли: KTM Line CC 27.5″
Вилка: SR Suntour XCR 32, 100 mm ход
Гуми: Continental x-king sport 27,5″, 55-584
Команди: Shimano Acera SL-M3000, 9 скорости
Преден дерайльор: n/a
Заден дерайльор: Shimano Deore RD-M591-SGS
Курбели: KTM Delta
Венец касета: Shimano CS-HG300-9, 11-34 зъба
Седалка: Selle Italia X1 Flow
Колче: KTM Comp
Кормило: KTM Comp HB-RB11, rizer-15-9°, 680 mm
Лапа: KTM Comp ST-92A, 7°
Спирачки: Shimano BR-M315, hydraulic disc brakes
Общо тегло на велосипедa: 20,9 кг
Цвят: черен / бял / син
Педали: VP-195-E MTB AlloyPedals
Предна главина: Shimano Deore M615 CL 100QR
Задна главина: Shimano Deore M615 CL 135QR
Други аксесоари: Intuvia LCD Display
Батерия Bosch: 36V/11,1Ah – 400Wh
Двигател: Bosch Performance Line CX

Електически велосипед KTM Macina Force 273

Магазинът Sport Station e с адрес: “Симеоновско шосе” 4А, преди отбивката за Зоопарка в посока Витоша.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.