Започнаха Градските байк серии

0
 

Сподели

Shares

Gabrovo Challenge City DH

Шестото издание на екстремната вело надпревара „Gabrovo Challenge City DH“ вече е факт. То се проведе през изминалия уикенд в Габрово.

Напук на лошата прогноза за неделния ден, сутринта зарадва всички с проясняване на облаците и изгряване на слънцето, което успя да изсуши хлъзгавото и мокро трасе, като създаде предпоставка за много интересно и оспорвано състезание. Участниците бяха разделени в общо 5 основни категории и се бориха, кой ще премине най-бързо по еднокилометровия маршрут, изпълнен с множество стълби и най-различни препятствия.

Най-бързият колоездач, сред всички близо 80 участници от цялата страна, е Стивиан Гатев, който спускайки се по трасето в центъра на Габрово, успя да постигне най-добро време за деня – 1:34.56 мин. Състезателите бяха разделени в 5 категории, а атрактивното трасе беше с дължина 1 км.

Веднага след Стиви Гатев в категорията на мъжете се класираха Иван Колев и Йоан Нейчев.

Gabrovo Challenge City DH
Снимка: Петър Милев

При юношите най-бърз бе представителят на местния отбор – Калоян Кисьов. В много оспорвана надпревара – втори и на 73 стотни от Калоян, финишира 14-годишният Йордан Анчев, представител на гр. Бяла, следван на трета позиция от Григор Вълчанов.

Неочакван обрат в класирането при ветераните се получи поради допуснати грешки във финалния рън на двама от основните претенденти, класирани на първите две места на квалификацията, които отстъпиха в класирането, като по този начин предоставиха възможност престижното първо място да заеме габровеца Петко Димитров, следван от Филип Станев и Александър Хаджиев.

Gabrovo Challenge City DH
Снимка: Петър Милев

Виктория Гочева, с време 2:11.78 мин и преднина от над 10 секунди, се представи най-добре от дамите. Маргарита Христова и Йоанна Великова заеха съответно второ и трето място.

Представилият се отлично Васил Денчев, който се състезава в категория „Хардтейл“, постигна едно от най-бързите времена и в общото класиране.

Какво представлява трасето разбираме от видеото по-долу. То е заснето от Милан Димов, който се класира първи в категорията на ветераните по време на квалификациите.

Състезанието тази година е първи кръг от Българските градски серии за 2017 и носи точки за генералното класиране. Турнирът продължава тази неделя – 28 май, в Плевен, където оспорваната надпревара продължава.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.