Обувки за цял живот

0
 

Сподели

Shares

От проектирането до самото „сглобяване” на обувките, в LOWA залагат на най-добрите материали, специалисти и технологии в производството. Споменахме това още миналата година, когато ви представихме модела обувки Renegade.

Едно от най-важните условия за качеството на обувките, според Lowa, е използваната кожа и по-конкретно – обработката ѝ. От марката обработват кожите си, така че те да бъдат устойчиви на надрасквания и здрави, но в същото време гъвкави, а когато е необходимо – еластични. Освен това обаче, те използват различни видове кожи, в зависимост от предназначението на обувките и в отделни части на всяка конкретна обувка. Така например, набукът се използва за трекинг обувки – той осигурява стабилност и е опционално устойчив на надрасквания (в зависимост от обработката), а обърнатата кожа се изполва за алпинистки обувки. Друг, често използван материал е велурената кожа – тя е много устойчива, а гъвкавостта ѝ зависи от обработката.

Когато става въпрос за обувки за туризъм, търсим оптималното съчетание между тегло, удобство и стабилност. Дамският модел на Lowa LYXA GTX MID Ws осигурява всичко това в безупречна комбинация, така че да превърне ходенето по планинските пътеки в приятно изживяване. Мембраната GORE-TEX® не позволява проникването на вода, без да пречи на крака да диша, така че дори в най-лошите климатични условия, нищо да не ни спира по пътя. За оптимално омекотяване, моделът е оптимизиран с LOWA Elika – двуслойна полиуретанова междинна подметка, а ясно изразеният ръб на петата и грайферите на подметката осигуряват отлично сцепление при спускане за максимална стабилност.

Моделът е с висок профил за допълнителна защита на глезена, и е допълнително подсилен в областта на петите и пръстите, така че да предпази крака при евентуален удар. Всичко това идва с тегло от 940 г (за модел 42), максимално оптимизирано за комфорт по време на носене.

Lowa

IROX GTX® MID пък са обувките, които доказват, че стабилност и комфорт могат без проблем да бъдат съчетани в един модел обувки. За изработката им от Lowa залагат на много здрави и издръжливи във времето материали плюс дишащата мембрана от Gore-Tex, която запазва стъпалата нни сухи дори при неблагоприятни метеорологични условия. Lowa обръщат внимание на лекотата на IROX GTX® MID – 1200 грама за чифт, която е постигната чрез оптимизиране на всички материали и характеристики, участващи в изработката на обувките.

Тези обувки, подходящи за трекинг и планинарство, са изработени с подметка от производителя Lowa. Тя е двукомпонентна и осигурява омекотено стъпване. Специално внимание е обърнато на ъгъла, под който крака стъпва в обувката за максимално добро сцепление при слизане надолу, а добавения грип се грижи за минимизирания шанс от подхлъзване.

Lowa

За почитателите на виа фератите или на не толкова натоварващите, но високи планински пътеки, от Lowa създават планинарските обувки CEVEDALE PRO GTX®. Те са подходящи за миксирани терени и разчитат на стабилност, ниско тегло и гъвкавост в горната част.

Обувките са изработени с твърда и здрава средна част на подметката, която предоставя здрава опора за ствола на стъпалото и прави обувките изключително подходящи за продължителни преходи с не много тежка раница на гърба. CEVEDALE PRO GTX® включват технологията на Lowa Flexfit Synchro, която се грижи за синхронизираното движение на горната част на обувката, обхващаща глезена, с долната, което озигурява свобода на движенията и повече комфорт при продължително носене. Допълнително, обувките са изработени с анатомично оформен език, който не упражнява напрежение върху глезена.

Отново, за да се погрижат за комфорта ни, и за да осигурят максимално добро прилягане, от Lowa изработват обувките с възможност за 2-зонално пристягане на връзките – по отделно в горната и долната част на обувката. Освен това връзките са навързани чрез технологията X-lacing, която се грижи за тоява езикът на обувките да не се мести нито хоризонтално, нито вертикално, да не се нагъва или деформира по начин, който може да предизвика протърквания, охлъзвания или дори рани по стъпалата.

CEVEDALE PRO GTX® са изработени с подметка Vibram (самопочистваща се) и отново включват интегрираната под пръстите „зона за катерене“. Мембраната е Gore-Tex, а еглото на обувките за чифт е 1600 гр/чифт.

LOWA ITALY
Снимка: LOWA Italy

Посочените обувки от Lowa можем да открием в магазините на Sport Depot и онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.