Стрийт скейт директно от Барселона: SLS Nike Sb Pro Open 2017

0
 

Сподели

Shares

Оги Начев от мястото на събитието: как премина състезанието SLS Nike Sb Pro Open Barcelona 2017.

В неделя, точно в 17 часа на скейт парка „Skate Agora” в Барселона завърши култовото скейт състезание SLS Nike Sb Pro Open Barcelona 2017.

Както винаги събитието бе на абсолютно титанично ниво, като зрителите успяха да се насладят на едни от най-бруталните трикове, които могат да бъдат направени в този спорт. Nyjah Huston, Chris Cole, Sean Malto, Chris Joslin и компания показаха най-доброто от световния скейтбординг на един от най-добрите европейски скейтпаркове. Публиката не спря да приижда до самия край и да избухва при всеки нов трик на про-тата. Времето бе повече от прекрасно, а за три дни, Барселона се превърна в световна столица на скейтбординга.

Състезанието бе оценявано от Daniel Lebron, Danny Wainwright, Enrique Lorenzo, Flo Marfaig и Jesus Fernandez, все култови имена в спорта, така че нямаше недоволни от работата на 5-мата големи.

Успях да поговоря с една от легендите в скейтбординга Chris Cole (Monster Energy, Dc Shoes, Plan B), в съботния ден преди квалификациите, един невероятен човек и състезател.

О: Как се чувстваш в Барселона, Крис?
К: Обожавам този град. Първият ми път в Барселона беше през 2002-ра година и оттогава ми е сред любимите скейт дестинации. Скейт паркът е невероятен, един от най-добрите в света. Плажът е до теб, времето обикновено е жестоко, можеш да стигнеш навсякъде много бързо.

О: Какво мислиш за нивото на състезателите тук?
К: Изключително съм очарован от нивото на карачите, които са на SLS. Разбира се, това е едно от най-силните и трудни състезания въобще и всички очакваме да видим най-доброто, но начинът, по който се развиват триковете и скейтърите, е изключително бърз. Това, което гледаме по филмите, се случва на живо тук, пред нас. Форматът и оценяването ми допадат много.

О: Благодаря ти, Крис, пожелавам успех!
К: Благодаря :)

Програмата за събота изглеждаше по следния начин:
– 14.00 до 17:45 Pro Open квалификации. Участваха 32 скейтъра в 5 различни heat-а, като във всеки heat имаше между 6 и 7 състезатели.
– 18.00 до 20:30 се проведоха финалите на Nike SB Euro AM Event. Финал и суперфинал.

В крайна сметка, състезатението при аматьорите също бе на високо ниво, като момчетата показаха най-доброто от себе си.

В неделя, както се досещате, бяха и финалите при протата. Програмата беше следната:
– 11:00 до 15:00 имаше Pro Open полуфинали.
– 15:30 до 17:00 бяха Pro Open финалите.

В състезанието при протата всичко бе като на електронна игра. Успеваемостта на триковете беше, по мои сметки, над 90%, като всички присъстващи станахме свидетели на най-високото ниво скейтбординг в света. Състезанието завърши по следния начин:
Nyjah Huston (Monster Energy, Element skateboards, Nike SB)
Shane O’Neill (Nike Sb, Primitive Skateboards, Thunder Trucks)
Yuto Horigome (Nike SB, Blind Skateboards, Bones Wheels)

Очаквайте съвсем скоро и обзорна статия с интервю с Nyjah Huston, снимки от финалите и още куп детайли от състезанието.

От Барселона, за списание 360
Оги Начев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.