NOKS: за хората, които разцепват с дъските

0
 

Сподели

Shares

Надя Абаджиева се качва на сърфа още в невръстна възраст – дори не помни кога е бил първият път. В това няма нищо чудно, защото сърфът и страстта по морските стихии е нещо като семейна черта – подсказка, брат й Никола Абаджиев-Коки е най-обещаващият български сърфист с не един успех по родната и международната състезателна сцена.

Надя обаче няма никакви състезателни планове – нейната страст се развива в една друга посока, но началният тласък отново има сърф корен. От малка с влечение към рисуването и дизайна, Надя открива поле за изява по време на едно от пътуванията им до гръцкия остров Лимнос – там започва да рисува по кемпърите на приятели, а впоследствие и по сърф дъските им. Вдъхновени от лятото, вълните и свободата, рисунките й носят същия дух, а малко по-късно творческата страна на Надя започва да търси и други полета за изява.

Така се ражда марката NOKS и първата й колекция дрехи с ръчно рисувани от нея щампи. Създадени от и за хората, за които свободата е не просто дума, а начин на живот, от дрехите ни гледат русалки, риби, лисици и прочие създания. Освен тениски с къс и дълъг ръкав, колекцията на NOKS тепърва ще се допълва с всякакви други дрехи и аксесоари, за всички, които разцепват с дъските, било то скейт, сърф или борд.

Виж първите продукти с марка NOKS във facebook и instagram.

В брой ЛЯТО 2017 на Списанието очаквайте интервюто ни с Коки, Надя и останалите от семейство Абаджиеви – лица от корицата и главни герои на броя, с които си говорим за пътувания, приключения и много, много каране по вятър и вълни из целия свят.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.