Второ място за Петър Иванов на европейското по боулдър

0
 

Сподели

Shares

Поредното участие на най-успешния ни състезател Петър Иванов на международната катерачна сцена отново завърши с успех – Пепи завърши на второ място в Европейската купа по спортно катерене – боулдър при юношите 16-17 г.

Купата се проведе в Соуре, Португалия, и след като влезе с 1-во постижение на финала, Петър Иванов успя да се класира на второ място, отсъпвайки златния медал само с 1 опит за бонус-хватка повече от победителя Лео Фаво от Франция.

Петър Иванов на Европейската купа по боулдър. Снимка: Васил Киров

Начело в класирането по нации е Италия с 2 златни и 1 сребърен медал, следвана от Франция с 2 златни и 2 бронзови медала, Германия – 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал, Швейцария – 1 златен медал, Словакия, Полша, Белгия и България с по 1 сребърен медал, Великобритания и Австрия по 1 бронзов медал.

След проведените 2 кръга на европейската купа по боулдър Петър Иванов е 3-ти в групата си със 135 точки, а начело с равен брой точки – 165 са двамата френски състезатели Сам Авезу и Лео Фаво. До края на годината остават още 2 кръга – на 18-19-ти юли в Аржентиер ла Бес, Франция и 5-6-ти август в София, и европейското първенство – на 14-16-ти септември в Слани, Чехия.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.