Предпази очите си

-50% на очила с марка Scott до 8-и юни

0
 

Сподели

Shares

Слънчевите очила са един от най-предпочитаните аксесоари за мнозина хора. Освен, че придават индивидуалност на външния ни вид обаче, те имат други, далеч по-важни функции, отнасящи се до здравето и комфорта ни.

слънце, лъчи

Пет причини да носим слънчеви очила:

1. UV защита – ултравиолетовите лъчи са способни да предизвикат различни заболявания или увреждания на очите, сред които катаракта (перде на очите) и фотокератит (познат и като „снежна слепота“; лечимо, но изключително болезнено състояние, при което UV лъчите довеждат до различна степен изгаряне на роговицата или конюктивата на окото).

2. Защита от синята светлина – продължително излагане на синя светлина също може да доведе до различни увреждания на очите и да причини различни заболявания като късогледство наприимер.

3. По-добра видимост, по-голям комфорт – слънчевите очила ни осигуряват по-добра видимост, когато светлината е прекалено ярка; освен това предотвратяват присвиването на клепачите с цел по-добра видимост, което може да доведе до напрежение и сълзене на очите.

Scott
Снимка: Scott Sports

4. По-лесна адаптация към по-тъмна обстановка – носенето на слънчеви очила предпазва очите от прекомерното излагане на ярка светлина, което означава, че при влизане в помещение, сянка, тунел при шофиране, очите ще се нагодят по-бързо към новите условия.

5. Защита срещу рак на кожата – рядко се замисляме, че освен самото око, слънчевите очила предпазват и кожата около очите, която е изключително нежна. Слънчевите очила намаляват риска от рак на кожата около очите и клепачите.

Разбира се, когато говорим за ползата от слънчевите очила, имаме предвид тези, изработени от висококачествени материали, със 100-процентова UVA и UVB защита и отблъскващи не по-малко от 75% от видимата светлина.

Scott Sunglasses

Очила, които напълно предпазват очите ни и са изработени, така че да бъдат комфортни за носене по време на спорт и съобразени с активния ни начин на живот, са тези с марка Scott.

В момента, в магазините на Scott Bulgaria тече „месец на слънцето“, в който всички слънчеви очила Scott са намалени с 50%. Промоцията продължава до 8-и юни.

А в чест на затоплилото се време, от Scott Bulgaria пуснаха и 25% намаление на велосипеди от колекция 2016 г. с марки Scott, Cannondale и GT.

Scott

Магазини на Scott Bulgaria в София има на тези адреси, а онлайн можете да се възползвате от намаленията тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.