Първи кръг на Българските градски серии

0


Дата на събитието: 21.05.2017

Сподели

Shares

Български градски серии

Българските градски серии по колоездене стартират този уикенд в Габрово. На 21-ви май за трета поредна година ще бъде даден старт на екстремния турнир, който представлява серия от зрелищни байк състезания в централната част на избрани български градове, с общо класиране и ранкинг система.

Тази година сериите включват три старта в три български града, а началото ще бъде дадено с шестото поредно издание на състезанието Gabrovo Challenge City DH. Събитието по традиция се провежда със съдействието на Община Габрово, като част от програмата на Габровския Карнавал и е един от основните акценти в програмата му.

Български градски серии

Еднокилометрово трасе, включващо множество стълби, големи скокове, падове от сгради и други разнообразни препятствия очаква колоездачите, които ще се впуснат в надпреварата. Трасето стартира от Техническия университет, преминава през парк „Баждар“ и финишира при стълбите на Летния театър.

Тренировките за състезанието ще започнат в 9:30 и ще продължат до 12:30, след което предстоят квалификациите в 13:00 и финалите в 15:30. Всички, които искат да наблюдават атрактивното състезание, могат да го направят свободно по цялата дължина на трасето.

До момента за участие са се регистрирали над 100 колоездачи от цялата страна, както и няколко от Македония и Турция, но се очаква броят им да се увеличи.

Български градски серии

Втората спирка на сериите ще бъде следващата неделя, 28 май в Плевен. Организаторите от Консепт Криейтив до момента пазят в тайна третата локация от турнира, като издават само, че мястото ще бъде ново и много интересно. Очаква се да обявят кой ще бъде третия град от сериите по време на награждаването на победителите в Плевен.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.