От София до Бургас за рекордно време

370 км = 11:49 часа с колело

0
 

Сподели

Shares
Веломаратон "Подбалкански"
Снимка: Велоразходка

Преди началото на веломаратон „Подбалкански“ ви попитахме за колко време мислите, че можете да изминете разстоянието от София до Бургас с велосипед. Тогава организаторите от „Велоразходка“ отправиха предизвикателство пред всички любители на шосейното колоездене – да достигнат от столицата до морето за по-малко от 24 часа.

Маратонът започна на 13-и май, а резултатите, които включилите се колоездачи успяха да постигнат, са повече от впечатляващи. На първо място, всеки един от завършилите успя да вземе разстоянието за под 22 часа, а резултатите на оглавилите класирането, могат спокойно да бъдат наречени рекордни.

Веломаратон "Подбалкански"
Снимка: Велоразходка

Николай Сурчев и Марин Канев финишираха за по-малко от 12 часа. 11:49 часа е времето, за което Николай прекосява дистанцията София-Бургас, а 11:58 е времето на Марин. Веднага след тях се нарежда Марсел Лейкеб с време 12:46 часа.

Пълният списък с класирането можете да откриете в сайта на „Велораходка“ тук. Организаторите обещават, че събитието ще придобие ежегоден характер, а още през есента предстои пробно издание в отборно каране по същия маршрут.

Веломаратон "Подбалкански"
Снимка: Велоразходка

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.