Oт 100 кладенеца вода с Анжела Недялкова

Или от толкова, до колкото можеш да стигнеш с едно зареждане на Passat GTE

0
 

Сподели

Shares

Неведнъж сме си поставяли трудни за изпълнение предизвикателства – да гоним вятъра, когато изглежда, че се е скрил на най-тайното място, да хванем най-сините вълни, когато на морето съвсем не му е до игри, да ходим по опънатата лента, когато не сме правили нищо подобно преди. Какъвто и да е бил резултатът, винаги сме били доволни, защото идеята на предизвикателствата е да тръгнеш. Да се качиш в колата, нарамил екипировката за катерене, даунхил каската и колелото, да подредиш багажника, така че да остане място и за палатката, да запалиш – емоциите си първо, после автомобила, и да тръгнеш. На път към предизвикателството. Половината удоволствие е в очакването, в пътя, в търсенето на перфектния спот. В телефонните разговори, с които събираш тайфата, в идеята, че днес ще е ден, по-необикновен от дните на всички останали хора по света, в идеята, че си си поставил цел и възнамеряваш да я изпълниш.

VW Passat GTE, Анжела Недялкова
Фотограф: Яне Голев

„Анжела, как ти звучи идеята да донесеш вода от 100 кладенеца?“

Като мисия невъзможна или поне като огромно предизвикателство звучи на нас. Точно за това го отправяме към Анжела Недялкова – момичето, което освен с филмовите си роли, впечатлява и с нестихващата си енергия да опитва все нови неща, такива, които изпитват границите на собствените ѝ възможности.

От София право към местността на Рилския манастир, Анжела се отправя в търсене на вода и място за катерене. „Мисията невъзможна“ е ясна – вода от 100 кладенеца или от толкова, до колкото може да достигне с едно зареждане на новия Passat GTE – хибридният автомобил от Volkswagen.

VW Passat GTE
Фотограф: Яне Голев

Всъщност задачата става по-сложна с добавяне на условието за автомобила. Passat GTE е супер машина, създадена именно за изпълнение на супер цели. Може да измине до 50 километра, разчитайки единствено на електричество и до 1000 км в хибриден режим. Идеален е за целта, защото вредните емисии, които отделя, са сведени до минимум – така сме сигурни, че при изпълнение на задачата няма да бъде засегната природата. При достатъчен заряд в батерията, автомобилът автоматично стартира в електрически режим, при който се отделят нулеви локални емисии.

Удоволствието от шофирането с Passat GTE е още по-голямо, имайки предвид безшумния електрически двигател. Колата е снабдена и с редица функции, осигуряващи комфорт по време на дълги пътувания, а една от любимите на Анжела е седалката ergoComfort, която се грижи за гърба ни. Не е случайно, че нашата героиня оценява именно тази функция – след цял ден по скалите или трасетата за маунтин байк, едно от най-добрите неща, които могат да ти се случат, е да шофираш по пътя до вкъщи, седнал в седалка, която се адаптира спрямо собственото ти телосложение и която има функциите памет и масаж (поръчват се допълнително).

VW Passat GTE, Анжела Недялкова
Фотограф: Яне Голев

Точно пристигнала в района на Кирилова поляна, малко над която се намират боулдърите за катерене в района, пролетната природа слага „на масата“ още едно предизвикателство по пътя към кладенците и скалите за катерене. Времето рязко се обръща и като излят едновременно от 100 кладенеца от небето започва да се излива неспирен дъжд. „Всяко зло за добро – беше чудесен момент да изпробвам какво може да прави тази кола.“

А тя може хиляди неща – заключението след края на приключението е, че при покупка на Passat GTE всеки собственик трябва да преминава кратко обучение, разясняващо всички функционалности, включени в характеристиките на автомобила. Разбира се, може да се справи и сам – след 1000 км всичко е ясно, а шофьорът никога повече няма да може да се качи в друг, обикновен автомобил.

Дъждът си вали, но това не е предпоставка за намаляване на видимостта. Благодарение на четирите камери с един поглед се обхваща цялата зона около автомобила, а на infotainment екрана се появява изображение на самия автомобила, погледнат от „птичи поглед“ в реалната обстановка. Системата се нарича Area View и абсолютно нищо не може да я възпрепятства да покаже всичко, което се случва около колата дори при ограничена видимост. Освен в градския трафик, се оказва, че системата е много полезна и по тесни черни пътища с „дебнещи“ препятствия от всички страни, какъвто се оказва случая на връщане от боулдърите в посока Рилски манастир.

VW Passat GTE, Анжела Недялкова
Фотограф: Яне Голев

Първата локация се оказва „непревземаема крепост“ заради капризите на времето. Предизвикателството обаче е дадено, ръкавицата е хвърлена и Анжела продължава пътуването в търсене на по-слънчеви места, боулдъри, възможности за планинско колоездене и … вода от поне един кладенец.

Ще успее ли да изпълни задачата, кои са любимите ѝ места за катерене и планинско колоездене, как се е запалила по спортовете и още от интервютата зад волана, четете в поредицата следващи материали на сайта 360mag.bg, в които ще ви разкрием и още от „тайните“ на новия Passat GTE.

VW Passat GTE, Анжела Недялкова
Фотограф: Яне Голев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.