Първото състезание по „Папреница“

0
 

Сподели

Shares
Petrich DHI
Снимка: София Георгиева

Този уикенд – 12-14 май, се проведе първото състезание по новото трасе на територията на град Петрич – „Папреница“.

Трасето предизвика 90 записали се колоездачи, които бяха разделени в 5 категории. Състезанието беше първи кръг от Българските даунхил серии, но освен това беше класифицирано и като UCI клас 3. За точки и за световната ранглиста имаха право да се състезават лицензирани колоездачи в категория „Мъже 17+“.

Международният колоездачен съюз (UCI – Union Cycliste Internationale) изпрати и свой комисар, който проследи протичането на цялото състезание Petrich DHI. Ксила Том (Csilla Tom) пристигна в Петрич специално за състезанието и в крайна сметка изказа положителни отзиви както за трасето, построено от клуб „Виво“, така и за провеждането на състезанието и създадената позитивна атмосфера. След добрите отзиви от Международния колоездачен съюз, клуб „Виво“ вече гледат напред към организиране на състезание от клас 2.

Petrich DHI
Снимка: София Георгиева

Победител в оспорваната категория на мъжете стана Теодор Мавродиев (4:19.77)от клуб „Виво“, Петрич. Втори в класирането се нареди Стивиан Гатев с време 4:27.26, а третото място зае Росен Ковачев с време 4:27.54.

Вижте какво сподели Тедо за новото трасе „Папреница“ още преди самото състезание.

В отворената категория победител стана Йотко Йотков, в мастър категорията класирането оглави Димитър Гайдов. Виктория Гончарова даде по-добро време пред Маргарита Христова и завърши първа, а в категорията на младежите победител стана Йордан Анчев.

Снимка: София Георгиева

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.