Премиера на филма 300 Дни

3


Дата на събитието: 16.12.2010

Сподели

Shares

An Eye On The World представя: 300 ДНИ / САМ НА ОСТРОВ – едно приключение на Ксавие Росе. Ще бъде ли същият Ксавие, един от най-добрите фрирайд карачи в света, след 300 дни сам на необитаем остров в Тихия океан, „въоръжен“ единствено с мачете и швейцарско ножче?

300 ДНИ / САМ НА ОСТРОВ

Амбицията на „Поглед към света“ е да се покаже отражението на начина ни на живот и отношението ни към околната среда. А най-смисленото място да се мечтае за това е сред естествената среда на приключението. Да прекараш 10 месеца самостоятелна мисия на необитаван остров, с площ около 60 кв. км, има за цел да оцениш другия начин на живот чрез очарователно връщане към основите. Това е целта на проекта, предложен от Ксавие Росе. Основната цел е оцеляването на острова, без човешка намеса и без да се замърсява. За целта Ксавие е оборудван само с мачете и швейцарско ножче. Той трябва да си изгради подслон, да се храни с риба и растителността, която намира на острова, и да събира дъждовна вода. Отпътуването му е през август 2008 г., а краят на мисията е през юни 2009 г. Островът се казва Тофуа и се намира в средата на Тихия океан, в архипелага Тонга.

Приключенията на Ксавие и резултатът от експеримента му стават основа за филма „300 дни“, чиято премиерна прожекция за България ще се проведе на 16 декември, в кино Одеон от 20ч. Цената ще е 5 лв. /билети на място преди проекцията/.

Със специалното участие на режисьора на филма Оливие Вител и видео връзка със самия Ксавие Росе.
300 ДНИ / САМ НА ОСТРОВ

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.