Без страх от буреносните облаци с Berghaus и Stormcloud

0
 

Сподели

Shares

През 1966 – годината, от която Berghaus води началото си, аутдор екипировката, във вида, в който я познаваме днес, не е съществувала. Именно това провокира създателите на емблематичната марка да осигурят нужната екипировка за хобитата си.

Berghaus

Британските катерачи и планинари Питър Локи и Гордън Дейвисън забелязват липсата на качествена и достъпна екипировка за аутдор активности и решават, че единственият начин да поправят това е да започнат да внасят и продават такава. Създават магазина LD Mountain Centre в Нюкасъл, Великобритания, където започват да продават стоки на марки като Atomic, Marker и Nordica. Магазинът се оказва толкова успешен, че двамата придобиват увереността скоро да започнат да проектират, тестват и правят свои собствени продукти, които да се продават в магазина.

Постепенно тестовете на екипировката, които и досега се правят от хора, тясно свързани със заниманията си в планината, водят до изграждането и развитието на марката Berghaus, която вече повече от 40 години ни снабдява с висококачествена и иновативна екипировка, вдъхновена от това, от което алпинистите наистина имат нужда.

Berghaus Stormcloud Jacket

Едно яке, от което бихме имали потребност, когато условията в планината рязко се обърнат, е Stormcloud. Моделът е чудесен избор за трети слой дрехи върху тялото ни, защото ще ни запази сухи при неблагоприятна промяна на метеорологичните условия. Както можем да се досетим и от името му (storm cloud – буреносен облак, англ., бел.ред.), дори появата на буреносни облаци няма да застраши престоя ни в планината.

Водоустойчивостта се осигурява благодарение на разработената от Berghaus технология Hydroshell АQ2, която напълно задоволява изискванията на приключенците на открито.

Освен, че ни защитава напълно от дъждовните капки и вятъра, Hydroshell AQ2 мембраната отговаря и за дишаемостта на материята, която е основен фактор за регулирането на телесната ни температура. Освен това Stormcloud има регулируема качулка, която допълнително осигурява комфорт и защита при лошо време. Якето е снабдено и с компресионна торбичка, за да заема минимум място в раницата ни.

Тегло: 285 гр.
Цена: 199 лв.

Berghaus Stormcloud Jacket

Новата колекция на яке Stormcloud от Berghaus можем да намерим в магазини „Стената“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.