Акро йога по време на Street Movement Art Jam

Сподели

Shares

Street Movement Art Jam

Развитието на уличните изкуства търпи своя възход в България и това е повод за огромна радост. Като хора, които обичаме да прекарваме времето си навън, артистичните занимания на открито могат да бъдат само едно желано попълнение в динамичното ни ежедневие. В градския живот, който ни предлага столицата, се задава едно чисто ново събитие (след фестивала по уличен театър, случващ се през септември), което носи името Street Movement Art Jam и е посветено именно на уличните изкуства. Мероприятието е планирано в рамките на една вечер – на 12 май, и ще събере на едно място артисти от различни сфери. Локацията е пространството пред Народен театър “Иван Вазов”.

Акцент на програмата ще са заниманията по акро йога, водени от “Акро йога София” и специалния гост на събитието, испанецът Оливер Чаморо. Предвидени са различни групови игри и забави в тази насока, в които всички с желание могат да се включат – малки и големи. Освен йога на открито, ще има акустична музика на живо и пой демонстрации, а организаторите отправят отворена покана към всички ентусиазирани “циркови артисти, акробати, музиканти, жонгльори, танцьори, йогисти, маймунки и всички, които обичат да си играят на открито по какъвто и да е начин.”

Акро йога джем
Седмичен акро джем в Борисовата градина, организиран от “Акро йога София”

Една от основните цели на събитието е да запознае българската публика с все още не много популярната в България практика по акро йога. “Aкрo йога съчетава баланса и търпението на йогата, прогресивността и силата на акробатиката, нежността и фокуса на лечебните изкуства”, твърдят организаторите от “Акро йога София”, една сравнително непозната общност, която расте и се развива в България от 2014 г. благодарение на любовта към практиката на Десимир Панчев, един от най-активните членове. “Може да изглежда малко сложно или страшно на пръв поглед, но всеки може да го направи”, добавят те. Една от основните движещи сили зад сдружението е Аделина Тренчева, сертифициран преподавател по Партньорска Акробатика (partneracrobatics.com). Аделина се интересува от различните начини по които можеш да движиш и да си играеш с тялото си (Movement, Yoga, Thai Massage, Healing arts) и обикаля света през последните 14 години, а в последните четири най-активно си играе и споделя магията на Акро Йога.

Срещата пред Народен театър “Иван Вазов” е петък (12 май) в 19 ч. Имате възможност да се включите и в четиридневна работилница в София с Оливер Чамаро. Повече информация тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.