Екосъобразна екипировка от Vaude

0
 

Сподели

Shares

Едно от нещата, които от Vaude взимат под особено внимание в производството си, е социалната и екологична отговорност, която всеки бранд би трябвало да носи. От марката вярват, че има как да направим светът едно по-добро място и заявяват, че ще положат всички усилия, що се отнася до производството, абсолютно всеки един техен продукт да бъде изработен по най-високите екологични стандарти. От 2001 година насам Vaude работят със стандарта bluesign® и са първата аутдор компания в света, награждавана със сертификат EMAS.

Vaude се развива в произвеждането на стоки за три сегмента: планински спортове, колоездачни спортове, раници и чанти.

Vaude
Снимка: Vaude

Един от продуктите, примери за отдадеността на марката към опазването на околната среда е колоездачната раницата Moab Pro. Тя носи отличителни знаци на VAUDE за екосъобразен продукт: Еco Finish и Green Shape. Eco Finish означава, че водоустойчивото покритие на раницата е постигнато без използване на флурокарбони (PFC), които са неразградими, токсични и за които се смята, че имат негативно въздействие върху здравето. Green Shape, пък означава продуктите, произведени по изцяло природосъобразен начин – от създаването на дизайна, през производството на продукта, до грижата за него по време на употреба и рециклирането му.

Vaude

Освен, че е създадена с мисъл за природата, раницата се грижи и за безопасността ни по време на колоездене. Тя е „оборудвана“ с лек, но изключително устойчив на удари протектор, изработен от немската фирма Ortema. Протекторът е изработен от няколко слоя дишаща, виско-еластична пяна, която след удар възвръща първоначалната си форма. Това означава, че протекторът на гърба ще продължава да върши работата си дори и след евентуален инцидент.

Vaude

С помощта на страповете при раменете и колана около кръста, раницата може да бъде регулирана, така че да приляга перфектно към тялото ни и да отговаря точно на височината ни, без да се размества дори при преминаване по неравни терени. За добра организация на принадлежностите, които носим в раницата, са добавяни два мрежести джоба от двете страни на раницата, различни отделения в раницата плюс място за каска и специално отделение за инструменти на дъното на раницата.

Vaude

Big Waterboy, пък е чанта за кръста, с която да улесним тренировките си сред природата. Тя е изработена от материали, сертифицирани от bluesign® и има тегло 265 гр.

Чантата от VAUDE е изработена от 100% полиамид с рипстопово покритие, което отговаря за здравината на продукта. Отстрани е добавен държач за бутилка за вода, който може да бъде регулиран, а цялата чанта е снабдена с няколко различни по размер и разположение джоба с ципове. Ако обичаме разходките след залез, можем да прикрепяме към чантата и светлоотразителен стоп, а иначе цялата материя е оборудвана със светлоотразителни елементи.

Обемът на чантата е 5 литра, а размерите ѝ са: 23,00 x 32,00 x 8,00 см.

Vaude

Първите продукти, които Vaude създава за байк сегмента си през 80-те години, са дисагите за колело, оформящи серията Aqua. Серията съществува и до днес, а продуктите в нея са усъвършенствани и вече се изработват по напълно природосъобразен начин.

Дисагите Aqua са направени от напълно водонепромокаем материал, а всяка от тях се изработва ръчно с помощта на специализирани машини. Задните части на дисагите и ръбовете са покрити с материала Hardback Pro, който абсорбира вибрациите и е изключително устойчив на надраскване. Освен това Hardback Pro предотвратява люлеенето на дисагите, което улеснява карането особено по неравен терен. Допълнително уплътнени с материя, която не се плъзга, са частите от дисагите, които са най-предразположени към износване и протъркване.

Специална кука с 360-градусова подвижност позволява монтиране на дисагите върху почти всички видове багажници или решетки. С нейна помощ можем да прикачаме дисагите лесно, бързо и без нужда от допълнителни инструменти. Допълнително, дисагите се „заключват“, без да се разместват при каране със системата QMR 2.0.

Vaude
Снимка: vaude.com

Продуктите на Vaude можем да открием в dragzone.bg, на място в магазините на Dragzone или в магазин Sport Station на адрес „Симеоновско шосе“ 4а.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.